CUMHURBAŞKANI AKINCI BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

“GELECEK BELİRSİZLİĞİNDEN KURTARACAK HUZURLU BİR YAŞAM ANNELERE VEREBİLECEĞİMİZ EN GÜZEL ARMAĞAN”

AKINCI: “ANNELER SADECE BİREYLERİN DEĞİL TOPLUMLARIN YAŞAMINDA BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR”

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, annelerin; sadece bireylerin değil, toplumların yaşamında da büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Kıbrıs’ta daha güzel koşulları yaratmanın zamanının geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bunu en çok da annelerimiz için sağlamalıyız. Gelecek belirsizliğinden kurtulacak evlatlarıyla bir arada, huzurlu ve güvenli bir yaşam, onlara verebileceğimiz en güzel armağandır” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumsal değerlerin oluşmasında anne kucağında başlayan öğrenme sürecinin belirleyici olduğuna işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının zor dönemlerden geçtiğini, halen de zorluklar yaşayan bir halk olduğunu, fakat buna rağmen yaşama tutkuyla bağlanma ve daha güzel günlere ulaşma azmini yitirmediğini vurguladı.

Akıncı, ülkede barış ve huzur içinde onurlarıyla yaşamak için çaba harcamayı sürdürdüklerini belirterek, geçmişte bu uğurda hayatını kaybeden nice evlatlar olduğunu, pek çok annenin payına ne yazık ki ömür boyunca unutulmaz bir acı ve bitmek bilmez bir hasretle yaşamak düştüğünü kaydetti.

Öte yandan ülkesinde iyi bir yaşam kurma koşullarından mahrum kaldığı için gurbet yollarına düşen binlerce evlat ve kardeşleri olduğunu ifade eden Akıncı, şöyle devam etti:

“Onları güçlü tutan şey de bağırlarına taş basmış annelerinin binlerce kilometre uzaktan hissettirdikleri, derin sevgiden başka bir şey değildir.

“DAHA GÜZEL KOŞULLARI YARATMANIN ZAMANI GELDİ”

Bu durumun böylece sürüp gitmemesinin ve adamızda daha güzel koşulları yaratmanın zamanı gelmiştir. Bunu en çok da annelerimiz için sağlamalıyız. Gelecek belirsizliğinden kurtulacak evlatlarıyla bir arada, huzurlu ve güvenli bir yaşam, onlara verebileceğimiz en güzel armağandır.

Bu duygularla bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar, tümüne sevgi ve saygılarımı sunarım.”