AKINCI, TC CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BM DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ ÇERÇEVESİNDE VERDİĞİ YEMEĞE KATILMAK ÜZERE ÖZEL UÇAKLA İSTANBUL'A GİTTİ

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler tarafından İstanbul'da düzenlenen ve Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün başlayan Dünya İnsani Zirvesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği akşam yemeğine katılmak üzere İstanbul'a gitti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye'den gönderilen özel uçakla, akşam saatlerinde gittiği İstanbul'da AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı'nın ani İstanbul ziyareti, Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından "Cumhurbaşkanı Akıncı Dünya İnsani Zirvesi çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği yemeğe katılmak üzere Erdoğan'ın davetlisi olarak İstanbul'a gitti" ifadeleriyle duyuruldu.

Volkan Bozkır ise ziyareti Twitter hesabından "Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı'yı karşıladım" ifadeleriyle ve 3 fotoğrafla paylaştı.