AKINCI: “HALK DEĞİŞİM BEKLİYOR. BUNDA DA HAKLI”

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, halkın ülkede değişim beklediğini, bu konudaki beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyerek, “Halk bu konuda haklı” dedi.

Akıncı; halkın temiz bir çevre, sağlıklı gıda, adaya barış ve huzurun gelmesini, gelecek belirsizliğinden kurtulmak istediğini vurgulayarak, halkın bu yöndeki beklentilerinin yüksek görünse dahi normal olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da hazır bulundu.

SADIKOĞLU

Kabulde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı 3 Temmuz’da başlayacak 47’nci Geleneksel İskele Festivali’ne davet eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, festivalin uluslararası boyutta olacağını belirtti.

Sadıkoğlu, belediye başkanlığı görevine bir yıl önce geldiğini, genel olarak görev değişimi olduğunda halkta bir şeylerin bir an önce değişmesi beklentisi geliştiğini, “ne değişti” diye sorular yöneltilmeye başlandığını, İskele Belediyesi’nde son bir yılda çok şey yapıldığını, bunun Haziran ayı sonunda dağıtacakları “365 Gün” isimli kitapçıkta anlatılacağını söyledi.

“SÖZLERİMİN YÜZDE 75’İNİ YERİNE GETİRDİM”

Yerel seçimler öncesi verdiği sözlerin arkasında olduğunu, verdiği sözlerin yüzde 75’inin birinci yılda yerine getirildiğini anlatan Sadıkoğlu, Karpaz bölgesi halkının kullandığı 61 dönümlük piknik alanının yeniden düzenlendiğini ifade etti.

İskele bölgesinin hızla gelişen bir bölge olduğunu, özellikle dış yatırımcıların ilgi gösterdiği bir bölge olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, özellikle Çin ve İskandinav ülkelerinden yatırımcıların ilgi gösterdiğini söyledi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, 47’nci Geleneksel İskele Festivali’ne katılmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığı görevinde de bulunmasından dolayı yerel yönetim konularına ilgisinin devam ettiğini kaydeden Akıncı, Cumhurbaşkanı olarak yerel yönetimlerle ilgili her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu belirtti.

Sadıkoğlu’na İskele Belediye Başkanlığı görevinde başarılar dileyen Akıncı, “Bir yıllık süre içerisinde eğer verdiğiniz sözlerin yüzde 75’ini tuttuysanız bu çok çok büyük bir başarı” dedi.

“HALKIN BEKLENTİLERİ YÜKSEK…”

Halkın beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Halk değişim bekliyor, beklentileri de yüksektir, belki aceleci oluyor ama bunda haklıdır; çünkü istek ve beklentileri büyük gibi görünse de normal taleplerdir. İnsan gibi, temiz bir çevrede yaşamak ister, sağlıklı gıda tüketmek ister, adaya barış ve huzurun gelmesini ister, gelecek belirsizliğinden kurtulmak ister” dedi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin Türkiye’den gelecek suyun yönetimiyle ilgili olarak yaptığı girişime de atıfta bulunan Akıncı, bu konuda birlik çerçevesinde daha iyi bir koordinasyon, daha iyi bir yardımlaşma ve dayanışma olmasının çok yararlı olacağını söyledi.

Belediyeler Birliği’nde 3 yıl başkanlık yaptığını, birliğin çok faydalı olabileceğini gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Birlik bünyesinde birlikte yapılabilecek çok şeyler olduğuna inanıyorum” dedi.