TALAT: “KARŞILIKLI ESNEKLİK ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN KILACAK”

“CTP SÜRECİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK”

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs’ta tarafların göstereceği karşılıklı esnekliğin çözümü mümkün kılacağını belirtti.

Müzakerelerde gelinen tarihi aşamayı kaybetmemek gerektiğini, aksi taktirde sürecin başka yerlere sürükleneceğini kaydeden Talat, CTP’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili yürütülen süreci desteklediğini ve desteklemeye de devam edeceğini vurguladı.

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat dün akşam Güney Kıbrıs’ın iktidar partisi DİSİ’nin davetlisi olarak DİSİ Politik Bürosu toplantısına katılarak, üyelere hitap etti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, DİSİ Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Genel Başkan Talat’a DİSİ ziyaretinde CTP Dış İlişkiler Sorumlusu Muhittin Tolga Özsağlam ve komite üyeleri Armağan Candan, Fazilet Özdenefe ve Çiçek Göçkün Bayramoğlu eşlik etti.

DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitou tarafından kapıda karşılanan Talat ve ekibi, DİS’den bir heyetle yarım saatlik görüşme gerçekleştirdi. Talat daha sonra DİSİ Politik Büro üyelerine hitap etti.

“MÜZAKERELERDE ÇOK KRİTİK BİR AŞAMAYA GELİNDİ”

Kıbrıs sorununun geldiği aşama hakkında görüşlerini ortaya koyan Mehmet Ali Talat, müzakerelerde çok kritik bir aşamaya gelindiğini ve 2016’nın doğal bir takvim oluşturduğunu ifade etti.

DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitou’nun önceki aylarda CTP Parti Meclisi’ne katılarak, hitap ettiğini hatırlatan Talat, bunun iade-i ziyaret niteliğinde olduğunu da belirtti.

“TARİHİ BİR TOPLANTI”

DİSİ Politik Büro üyelerinin toplantıdan çok memnun olduğunu ifade eden Talat, ilk kez bir Kıbrıslı Türk siyasi parti liderinin DİSİ Politik Bürosu toplantısına katıldığı için üyelerin bu görüşmeyi tarihi ve cesaret verici olarak nitelendirdiğini kaydetti.

Talat, DİSİ üyelerinin 2016 yılının sonuna kadar varılacak bir çözümü desteklediklerini ifade ederken, CTP’nin de Kıbrıs sorunuyla ilgili yürütülen süreci desteklediğini ve desteklemeye de devam edeceğini vurguladı.

“MÜZAKERELERDEKİ TARİHİ AŞAMAYI KAYBETMEMELİYİZ”

Adada gösterilecek karşılıklı esnekliğin çözümü mümkün kılacağını belirten Mehmet Ali Talat, müzakerelerde gelinen tarihi aşamayı kaybetmemek gerektiğini söyledi.

Talat, kaybedilmesi halinde sürecin başka yerlere sürükleneceğini, bunun da ciddi bir hayal kırıklığı yaşatacağını dile getirdi.