Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Gençlik Örgütü’nün, siyasi durumla ve iki örgütün faaliyetleriyle ilgili karşılıklı bilgilendirme yapmak amacıyla EDON Gençlik Örgütü ile görüştüğü bildirildi.

Haravgi gazetesi, görüşmenin nerede ve ne zaman yapıldığıyla ilgili detay vermezken, iki örgütün özellikle ekonomi ve Troyka ile ilgili konuları ele aldığını yazdı.

Gazete, CTP-BG Gençlik Örgütü Başkanı Ürün Solyalı’nın, KKTC’de hakim olan durumla ilgili kısa bir tasvir yaparak, Kıbrıs Türk gençliğinin mücadele ettiği en büyük problemin, işsizliğin ötesinde, Kıbrıslı Türk gençlerin daha iyi yaşam koşulları için başka ülkelere göç etmesi olduğunu söylediğini kaydetti.

Haberde, Solyalı’nın, örgütün DİSİ Başkanı ve Başkan adayı Nikos Anastasiadis’in Başkanlığa seçilmesi konusunda endişe duyduğunu, çünkü Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, Kıbrıs sorununun çözümü için umut olduğunu söylediği de belirtildi.

Gazete, EDON Genel Sekreteri Haris Karamanos’un ise, “ya yeniden birleşme, refah ve özgürlük kuşağı, ya da bölünme ve güvensizlik içinde kaybolan bir kuşak olacaklarını” belirttiğini yazdı.

Karamanos ayrıca, Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki “uzlaşmaz tavrından” da bahsederek, Türkiye’nin müzakere sürecine yardım etmediğini öne sürdü.

Haberde, EDON’un ayrıca, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ile görüştüğü de kaydedildi.

(GE/GÜL)