Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Parti Meclisi Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın kaygı verici olduğu tespitinde bulundu.

CTP-BG Parti Meclisi dün akşam “Kıbrıs sorunu” gündemiyle toplanarak yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan Parti Meclisi toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, “CTP Parti Meclisi, Anastasiadis ve Eroğlu arasında hiçbir olumlu sonuç üretmeden süren mevcut müzakere sürecinin vardığı noktadan rahatsızdır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “müzakerelerin hükümetle gereken istişarelerde bulunulmadan yürütüldüğü” iddia edilerek “Cumhurbaşkanı’nın sonuç almaktan uzak bir strateji ile hareket etmesinden derin bir endişe duymaktayız” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kapsamlı çözümün önünü açması beklenen güven artırıcı önlemler konusunun karşılıklı suçlamayı andıran mevcut ele alınış biçiminden kaygı duymaktayız. CTP, olması gerektiği gibi karşılıklı kabul görecek, taraflar arasında güveni artıracak ve kapsamlı çözüme ulaşılmasını kolaylaştıracak önlemler hazırlanması için girişimci olacaktır.

Partimiz, önümüzdeki süreçte halkımızın Kıbrıs sorununa ilişkin duyarlılığını yükseltmek amacıyla Talat-Hristofyas dönemindeki yakınlaşmaların sahiplenilmesinin sağlanması ve tıkanıklıkların aşılması için yeni öneriler geliştirilmesine yönelik çalışmalarını da yoğunlaştıracaktır.