CTP-BG Genel Başkanlığına Mehmet Ali Talat seçildi.

Talat'ı ilk tebrik eden diğer aday Yaşar Oduncuoğlu oldu. Delegeler kurultayda yarışan Talat ile Oduncuoğlu'nu alkışladı.

Mehmet Ali Talat, 25. Kurultaya katılan 835 delegenin 727'sinin oyunu alırken, Oduncuoğlu 93 oy aldı, 15 oy ise geçersiz sayıldı.

Mehmet Ali Talat tüm delegelere teşekkür ederek, büyük bir demokrasi örneği gösterdiğini belirttiği Oduncuoğlu'nu kutladı.

Talat, Parti Meclisi'nin de çok hızlı bir şekilde belirleneceğini ifade ederek, ardından yine hızlı bir şekilde Merkez Yönetim Kurulu'nu belirleyip yola çıkacaklarını kaydetti.

Partiyi hem yenilemek hem gençleştirmek hem de daha ileriye taşımak için çalışacaklarını, ülkeye adalet getireceklerini ifade eden Talat, ülkenin emekçi halkının partisi olan CTP'nin siyasete yeniden güven kazandırmasının boynunun borcu olduğunu belirtti.

Olası yeni Kıbrıs'a da halkı hazır hale getireceklerini ifade eden Talat, Kıbrıs Rum tarafıyla eşitlik için çok yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini, bu çerçevede parti içinde birlik beraberliği yeniden oluşturacaklarını vurguladı.

Talat, artık parti içi bölünmeleri sileceklerini ifade ederek, hep birlikte birlik içinde çalışacaklarını ve geleceği oluşturacaklarını kaydetti.

Tüm CTPlilere teşekkür eden Talat, partililere birlikte omuz omuza çalışma çağrısında bulundu.