SİBER: "LEFKE RUHU OLAN BİR KASABA... HAK ETTİĞİ YERE GELECEK"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Lefke bölgesini ziyaret etti.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Lefke'nin kendine özgü karakteristik yapısıyla çok etkileyici olduğunu söyleyen Siber, Lefke'nin henüz hak ettiği yerde olmadığını ama belediyenin yürüttüğü "cittaslow-sakin şehir" projesi ile hızla gelişen Lefke Avrupa Üniversitesi'nin bölgeye katkısı ve geliştirilecek diğer projelerle hak ettiği yere geleceğini kaydetti.

Siber, özellikle halkın aidiyet duygusunun güçlü olduğunu ve kasabalarına sahip çıktıklarını, sivil toplum örgütlerinin bölge ile ilgili çalışmalarını takdir ettiğini de söyledi. Siber ayrıca Cengiz Topel Hastanesi’nin de bölge halkına verdiği hizmetin kalitesinin daha da artırılıp daha çağdaş bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.

“MAKAMLAR HİZMET İÇİN ARAÇTIR”

Siber, Kıbrıs müzakerelerinde masaya oturup çözüm aramak için önce çözüme inanmak gerektiğini belirtti.

Lefke Belediyesi AKM’de gerçekleştirilen halk söyleşisine, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, CTP-BG Güzelyurt milletvekilleri Mehmet Çağlar, Hüseyin Erçal ve Armağan Candan,  CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, MYK üyeleri, CTP-BG yetkililerinden Eşref Vaiz ve Lefke Muhtarı Şerife Nilgün Tahsildaroğluları ile Lefke ve bölgesi halkı ile partililer katıldı.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığı makamının müzakerecilik misyonu haricinde sanıldığı kadar pasif bir makam olmadığını, bu makamda kadın, genç, sağlık, eğitim, çevre, sağlıklı şehir ve halkın günlük yaşamını etkileyen birçok konuda çalışma masaları kurulacağını ve halk için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Siber, "Makamlar hizmet etmek için bir araçtır yeter ki halk için gaile çekilsin. Yeter ki halka hizmet için heyecan duyulsun" dedi.

“MECLİS BAŞKANLIĞI'NDA BİRÇOK PROJE YÜRÜTÜYORUZ...”

Siber, kendisinin şu anda Meclis Başkanı olduğunu, bu makamın diğer makamlara göre daha pasif bir görev olarak görüldüğünü ama rutin görevler yanında halk yararına birçok proje çalışması başlattıklarını söyledi.

Lefkoşa’da Girne Kapısı ve çevresinden Sarayönü’ne kadar bulunan bölgenin restorasyonu için proje üretildiğini belirten Siber, bu projenin hayata geçmesinin ardından bölgenin yepyeni bir çehre kazanacağını bildirdi.

Taş ocaklarıyla ilgili hem Üniversite hem de Maden Metalürji Mühendisleri Odası ile çalışma yaptıklarını aktaran Siber, “Kurumlarımızla işbirliği halinde mevcut insan kaynaklarımızla çok güzel projelere imza atacağız, Cumhurbaşkanı makamı da bu hizmetlerin yerine getirilmesi için önemli ve etkin bir makamdır" dedi.

“FEDERAL ÇÖZÜMLE, SORUN DEĞİL BARIŞ ADASI…”

Kıbrıs sorununun 50 yıldır sürdüğünü ve dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline geldiğine dikkat çeken Sibel Siber, artık Kıbrıs denilince sorun değil, “barış adası” olduğunun akıllara gelmesi için federal bir çözüme ihtiyaç olduğunu, müzakere etmek için önce barışa inanmak, barış dili kullanmak gerektiğini ifade etti.

Siber, "Haklı olmamız bize hakkımızı verecekler anlamına gelmez" diyerek mücadele etmek gerektiğini, Cumhurbaşkanlığı makamında kurulacak Uluslararası İlişkiler Masası'nda değerli akademisyenler ve deneyimli diplomatların yer alacağını belirtti.

Siber, özellikle kültür ve spor alanında uygulanan ambargo ve izolasyonlara karşı etkin diplomasi yürütüleceğini de sözlerine ekledi.