Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne İlçe Örgütü, dün akşam gerçekleştirdiği kitle toplantısında Anayasa değişiklik önerileri hakkında üyelerini bilgilendirdi.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamada, 29 Haziran’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerle birlikte Cumhuriyet Meclisi’nin tartışmaya açtığı Anayasa değişiklik önerileri için de referanduma gidileceği anımsatıldı.

CTP-BG Girne İlçe Örgütü’nün, bu çerçevede üyelerini bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiği kitle toplantısında, CTP-BG Gazimağusa Milletvekili ve Anayasa Komitesi Başkanı Asım Akansoy ile CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantıda, yeni Anayasada öngörülen değişiklikler CTP üyeleri ile paylaşıldı ve üyelerin önerileri dinlendi.

Toplantının açılışında üyelere hitap eden CTP Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, CTP’lilerin uzun yıllardan beridir Anayasanın değiştirilmesi için mücadele ettiğini ve gelinen aşamada bu yönde olumlu adımlar atılmasından dolayı son derece heyecanlı olduklarını ifade etti.

Yeni Anayasa’da öngörülen değişikliklerin üyelerle paylaşılmasına ve görüşlerinin alınmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Eminağa, 29 Haziran’da yapılacak referandumda ortaya konulacak değişikliklerin son bir nokta olmadığını ancak yeni değişiklikler için önemli bir başlangıç olduğunu ifade etti ve önümüzdeki dönemde Anayasanın diğer maddelerinin de değiştirilmesi yönünde çaba ortaya konulacağına inanç belirtti.

Ardından Asım Akansoy ile Ömer Kalyoncu, Anayasa paketindeki değişiklikleri madde madde anlatarak üyelerin görüşlerini aldı, soruları yanıtladı. Toplantıda, Anayasa konusundaki çalışmaların gelecek dönemler için de yoğunlaştırılması konusunda ortak görüş birliğine varıldı.