Lefkoşa’da sakin S.B. isimli kişiden 2012 yılının eylül ayında “İzmir’de ev alacağım” diyerek 32 bin İngiliz Sterlini alan ve parayı bir daha geri vermeyen Merve Bayraktar’ın başı derde girdi.



   Polis tarafından dün mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 günlük tutukluluk emri alınan Merve Bayraktar’ın avukatı müvekkilinin psikolojisinin ve ruhsal durumun ciddi şekilde bozuk olduğunu ve tedavi gördüğünü, kısa bir süre önce de intihar girişiminde bulunduğunu kaydetti. 

 


   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, Savcı Cemaliye Uslanmaz, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Şerif Avcil’i tanık olarak mahkemeye dinletti.


   Avcil, zanlı Merve Bayraktar’ın “emanetçi tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu kaydetti. 


   Tahkikatın devam ettiğini kaydeden Avcil, alınacak ifadeler olduğunu ve banka kayıtlarının incelendiğini belirtti. 


   Avcil, zanlının bu aşamada 3 gün süreyle tahkikat amaçlı tutuklu kalmasını talep etti.


   Zanlı Bayraktar’ı temsilen mahkemede hazır bulunan Avukat Attila Enver Etkin, 3 günlük süreye itirazı olduğunu beyan etti ve Bayraktar’ın psikolojisinin ve ruhsal durumun ciddi şekilde bozuk olduğunu aktardı.


   Etkin, Bayraktar’ın tedavi gördüğüne kısa bir süre önce de intihar girişiminde bulunduğuna dikkat çekti. 


   Avukat Etkin, Bayraktar’ın üniversiteden mezun olması için son 4 sınavının kaldığının altını çizerek, zanlının teminata bağlanması gerektiğini savundu.


   Savcı Uslanmaz ise zanlının bir şüphe üzerine tutuklandığını ve şüphe dahi olsa tahkikat amaçlı tutuklu kalması gerektiğini beyan ederek, zanlı Bayraktar’ın 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.


  Yargıç Hale Ahmet Raşit, tahkikatın devam ettiğine bulgu yaparak tahkikatın selameti açısından, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.