Çocuk tecavüzü karara kaldı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa'da 24 Haziran 2016 tarihinde Kızılbaş bölgesinde 5 yaşındaki kız çocuğuna askeri bölge içerisinde tecavüz eden Hataylı sanık İbrahim Elisopalı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi bünyesinde kurulan çocuk mahkemesi huzurunda aleyhine getirilen suçları kabul etti.


Mahkemede İddia makamı başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Doğa Tokay sanığı aleyhine getirilen davalardan itham etti.

Sanık suçlarını kabul etti. Savcılığın mahkemeye sanık ve müşteki için hazırlanan doktor ve uzman raporlarını sunmasının ardından sanığın avukatlığını yapan Mustafa İlgen sanık lehine ola bilecek olguları ve savunmasını sundu.

Yaklaşık 1 saat süren avukat İlgen’in savunmasında en çarpıcı nokta sanığın çocuk olduğunu belirterek cezaevi yerine gözetim altında tutulması talebi idi.

İlgen müvekkilinin çocuk olduğunu işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu ancak sanığında müşteki gibi çocuk statüsünde bulunduğunu belirtti.

Savunmanın beyanlarının ardından Kıdemli Yargıç Tacan Reynar dava kararını açıklamak için davayı ileriki bir tarihe erteledi.