28.5.20 tarihinde saat 09.30 raddelerinde, Gazimağusa’ da kendisini polise ihbar gerekçesiyle H.S isimli şahsı çocuğunu öldürmekle tehdit eden U.E.T şikâyet üzerine 29.5.20 tarihinde derdest emri gereği tutuklandı.

Zanlı bugün 30.5.20 tarihinde şiddet tehdidi uygulamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar polis memuru Canberk Sağer’ i ilk tanık olarak çağırdı. Sağer yemin altında verdiği şahadette 28.5.20 tarihinde Gazimağusa’ da kendisini polise ihbar ettiği gerekçesiyle karşılaştığı H.S isimli şahsa “ köstebek, beni sattın. Sana Mağusa’ yı zindan ederim, çocuğunu öldürürüm “ diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu aktardı.

Zanlının ayni gün şikâyet üzerine tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını söyleyen Sağer, aleyhindeki suç ile ilgili kendisine okunan yazılı dava tebliğini de zanlının kabul etmediğini belirtti. Zanlının kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlaması ile ilgili aleyhinde dosya tanzim edildiğine ve 20.5.20 tarihinde teminata bağlanarak serbest kaldığına dikkat çeken Sağer, tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme olanağı olmayan zanlının uygun görülecek şartlarla yeniden teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıcın söz vermesi üzerine konuşan zanlı, “ bu davada suçsuzum, 4 yaşında kalbi delik kızım var, bana yardım edecek kimsem yok, çocuğuma ben bakarım. Beni cezaevine göndermeyim. Çok özür dilerim” diyerek kendini savundu.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını dinleyen kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 75000 TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)