İskele’ye bağlı Kuruova köyünde 18 Haziran’da işlenen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili soruşturmasını sürdüren polis, bölgede incelediği kamera görüntülerinden yola çıkarak köy muhtarı Osman Gül ve muhtarın sevgilisi olduğu iddia edilen Zübeyde Kara’yı tutuklayarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkardı.

Bayraktar’dan 1 dakika sonra mahalleye girdi
Mahkemeye olguları aktaran İskele Polis Müdürlüğünde görevli Polis Müfettişi Rezvan Kaçar, Mehmet Bayraktar’ın 18 Haziran 2014 tarihinde saat 00.14 ile 09.30 saatleri arasında Kuruova köyünde annesinin ikametgahının ikinci katındaki balkon kısmında henüz tespit edilemeyen bir av tüfeği ile yakın mesafeden göğüs ve omuz kısmına sıkılan iki kurşun ile öldürüldüğünü söyledi. Yürütülen soruşturma neticesinde olay yerine yakın bir yerdeki güvenlik kamerasından elde edilen görüntülerde, zanlı 1 Osman Gül’ün maktulün mahallleye girmesinden hemen 1 dakika sonra mahaleleye giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Sık sık telefonda görüşüyorlardı
Zanlı 2 Zübeyde Kara’nın da olay gecesi, geç bir saatte zanlı 1 Osman Gül’ün evinden çıktığının kamera kayırlarında tespit edildiğini mahkemeye Aktaran Rezvan Kaçar, zanlı 2 ile zanlı 1’in sık sık telefonda görüştüğünün de belirlendiğini dile getirdi. Kaçar, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığını söyleyerek, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün süre ile poliste kalmalarını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

“Halamın oğluydu”
Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı 1 Osman Gül, “rahmetli benim halamın oğluydu, ben o saatlerde sadece ordan geçmekteydim, hiçbir suçum yok” derken, zanlı 2 Zübeyde Kara, zanlı 1 Osman Gül ile ilişkisi olduğunu, bu nedenle onun evinden çıkarken görülmesinin ve telefonda sık sık konuşmasının normal olduğunu söyleyerek suçsuz olduğunu iddia etti. Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi. Zanlıların yarın yeniden mahkeme huzuruna çıkmaları bekleniyor.

Tutuklu sayısı 3 oldu
Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili olarak kayınpeder Mehmet Vehci’den sonra Osman Gül ve Zübeyde Kara ile tutuklu sayısı üçe çıkmış oldu. Mehmet Vehci’nin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Polis cinayet ile ilgili soruşturmasını çok yönlü olarak sürdürüyor.

Kaynak: 
Hüseyin ÇİÇEK Diyalog