CTP’Lİ ÜYELER BELEDİYENİN CİDDİ TEHLİKE İÇİNDE OLDUĞUNU VE “ÇÖKÜŞ İÇİNE SOKULDUĞUNU” SAVUNDU

 Gazimağusa Belediyesi’nin CTP’li Melis Üyeleri, belediyenin iyi yönetilmediğini ve ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu, gerek mali açıdan gerekse yönetsel bakımından “çöküş içine sokulduğunu” savundu.

CTP Gazimağusa Belediye Meclis Grubu’nu oluşturan Ayşen Haklıgil Kaymak, Funda Acaroğlu, Tijen Coşar, Cemal İnce, Erol Adalıer, Hüseyin Manik ve Salih Oktay; CTP Basın Bürosu aracılığıyla yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Gazimağusa Belediye Meclisi’nin, 1 Aralık’ta toplanarak gündemindeki konuları görüştüğünü, gündemin en önemli maddesinin 10 milyon TL borçlanmayı öngören madde olduğunu belirtti.

Açıklamada, Belediye Meclisi toplantısında cari borçların kapanması için 10 milyon TL borçlanma önerisinin CTP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşın, UBP, DP ve TDP’li üyelerin desteğiyle oyçokluğu ile onaylandığı kaydedildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Mağusa esnafı neredeyse 8 aydır belediyeye verdiği mal ve hizmetin parasını alamaz durumdadır. Bu nedenle birçok esnaf belediyeye mal ve hizmet vermemektedir.

“CİDDİ BİR SU SIKINTISI YAŞANIYOR”

Belediye, kentimize su sağlayan denizden içme suyu arıtan şirkete ödemelerini zamanında yapamadığından, ilgili firma da KIB-TEK’e elektrik ücretlerini zamanında ödeyememektedir. Bu nedenle arıtma tesisinin elektriği kesiktir ve tesisin bir kısmı devre dışıdır. Arıtmadan su alınamaması, Mağusalılar’ın unuttuğu susuzluğu tekrardan yaşamasına neden olmaktadır. Şu sıralar kentimizde ciddi bir su sıkıntısı yaşanmakta olup, vatandaşlarımız yeniden tankerlerden su satın almak zorunda bırakılmıştır.

Yatırımlar tamamen durmuştur. Şu anda hiçbir yeni proje üretilemezken, eskiden gelen projeler de askıya alınmış veya yavaşlatılmıştır.”
             
Gazimağusa Belediyesi’ne ve Gazimağusa’ya zarar verecek her uygulamanın karşısında olunacağı da belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bizler CTP’li meclis üyeleri olarak, Gazimağusa Belediyesi’nde meclis kararı gerektiren pek çok konuyu basından öğrenmekteyiz. Yaptığımız izahat taleplerine gereken biçimde yanıt alamamaktayız. Yine de, bir yandan yapıcı muhalefet anlayışımızla, şeffaflığı ve açıklığı elden bırakmadan, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Mağusamızın menfaatlerine olan her projeye destek vermeye elbette devam edeceğiz. Ancak, Gazimağusa Belediyesine ve Mağusamıza zarar verecek her uygulamanın, geçmişte olduğu gibi, bundan böyle de karşısında olduğumuzu ve karşı durmaya devam edeceğimizi tüm Gazimağusalılara ve kamuoyuna bildirmeyi görev sayarız.”




.....