Celbakoğlu teminata bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 2015 yılında müstahdemi olarak çalıştığı bir gece kulübünde müşterilerden temin etmiş olduğu 2 bin TL nakit parayı zimmetine geçirdikten sonra Türkiye’ye kaçan zanlı Fatih Celbakoğlu önceki gün ülkeye giriş yaptığı esnada tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Hüseyin Direktör olayla ilgili bulguları aktardı. Direktör huzurda bulunan zanlı Fatih Celbakoğlu’nun 6 Ekim 2015 tarihinde müstahdem olarak çalıştığı bir gece kulübünde müşterilerden almış olduğu toplam 2 bin TL nakit parayı zimmetine geçirdikten sonra yurtdışına kaçtığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak aranan kişi olarak belirlenen zanlının önceki gün Ercan Havaalanından ülkemize giriş yaptığı esnada tutuklandığını ve aleyhine müstahdem tarafından sirkat suçundan dava okuduğunu ifade etti. Polis memuru Hüseyin Direktör zanlı Celbakoğlu aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi, Bin TL nakit teminat yatırması ve muteber 1 kefilin 40 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.