Ulusal Birlik Partisi'nin çok merak edilen ve heyecanla beklenen Güzelyurt İlçe Kongresi, Güzelyurt Muhteşem Düğün Salonu'nda başladı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başladı. Divan Kurulu üyeleri belirlenirken, divan başkanı Necdet Duman, üyeler ise İlkay Kamil, Fuat Namsaoy, bülent kaya olarak belirlendi.

Divan Başkanı Necdet Numan konuşma yaparak faaliyet raporunu açıklanması üzerine UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda'yı davet etti. Çaluda şuan konuşmasını sürdürüyor...Çaluda, "konuşmasında mesele İrsen Küçük meselesi değildir. Mesele yeni bir UBP'dir... Biz yeni UBP'nin iş yapan kabinesini seçiyoruz. Anavatan'la ilişkilerimizi  daha derinleştirmek için çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz"

Ahmet Kaşif kürsüden söz hakkı aldı..


KAŞİF NELER SÖYLEDİ?


UBP Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, konuşmasında Başbakan İrsen Küçük'ü eleştirdi. Küçük'ün Başkanlığındaki hükümetin ekonomik sıkıntı içerisinde ülkeyi yönettiğini ve ülkede her kesimin umutsuz olduğunu söylüyor.. Kaşif, ülkedeki kaynakların iyi şekilde kullanılmadığını söyleyerek, "bu ülkede şuanki yönetim zihniyetinle bir yere varamaz" dedi.

Kaşif konuşmasını şu sözlerle sürdürüyor: "Tv, basından neden aday olduğumu ve çalışmalarımı size aktaracağım. Genç insanlarımızla yola çıktık. Türkiye ile birlikte devlet kurumlarıyla bütün erkanıyla birlikte kişisel çapta değil, devlet bazında ilişkimizi geliştireceğiz. Biz yola çıkarken partimiz için çıktık. Sizlerin kalbine ve vicdanına güveniyorum. Sandıklara giderken, kızım yarın işe girecek diye düşünmeyin. Amacınız yarınları kurtarmak olsun. Ben diğer seçimlerde de genel başkan adayı oldum. O zaman neden bu kadar baskı yapılmadı? Şimdi yapılan bu baskının amacı nedir? Neden bu sefer fırtınalar koptu? Anlamış değiliz... Asıl değişim bizim sizler birlikte geliştireceğimiz yeniliklerdir. Denenmişlerden artık bu kadar... Sizleri seviyor, kucaklıyorum. Biliniz ki bu ülke yanlızca istikarın gölgesinde yürür, çamur atıp, fevri hareketlerde bulunan kişiler kaybeden kişilerdir. Bu ülke kaybetmişlerle gelişemez. 

Kaşif'in konuşması sona erdi. Kaşif'ten sonra Güzelyurt milletvekili Türkat Tokel söz hakkı alarak, konuşmasına başladı. 


TOKEL: "SİZ DE BURADAYDINIZ"


4 Genç Dürüst'destek veriyor diye işten atıldı

Dürüst tarafından istihdam edilen 4 genç, sadece Kemal Bey bana destek veriyor diye işten durduruldular. Peki yetti mi? Yetmedi kardeşlerim. Daha da ilerisi var. İki gün önce tamamen sığ bir düşünce anlayışı ile Milli Eğitim Bakanı bana destek verdi diye görevden alındı ve bu sebep ise, Başbakan'ın açıklaması, Kaşif ve Dürüst'ün işlerini güçlerini bırakmışlar, ve Güzelyurt'taki ilçe kongresi ile ilglleniyorlarmış. Sayın Başbakan sizi tüm kabineniz buradaydı! Köşe bucak, dükkan dükkan karargahlarda bulundular. 


Bu parti kimsenin malı değil


Bunların başında Tarım Bakanı, Başbakan da vardı. Peki bu bakanlar, görevlerini layıkıyla yapıyordu. Bu bakanlar vatandaşın dertleri ile uğraşıyordu da Dürüst ne ile uğraşıyordu? Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl gelirlerse gelsinşler bu seçim sonunda galip siz çıkacaksınız! Bu parti kimsenin malı değil. Siyasi partiler halka hizmet için vardır. 

Ülke için demokrasi ne ise partiler içinde parti içi demokrasi da o kadar değerlidir. Bu tatsız olayı size anlatmak istemezdim ancak tarihe koymak adına söylenmesi gerekiyordu. Ben o cesareti gösterdim ve bu kürsüden bu gerçekleri anlattım anlatmaya da devam edeceğim. Değişimin artık şart olduğunu düşünüyoruz. Bunun için disiplinli bir şekilde milletvekilleri uyumlu bir şekilde, ilçe başkanlığı için burada. Çiftçinin sorunları, hayvanların sorunlarını tüm Güzelyurt halknını sorunlarını merkeze taşıyarak, sizlere güvenerek aşacağız ve çözeceğiz."

 


BAŞBAKAN KÜÇÜK: BAŞBAKAN'IN KARARI SORGULANMAMALI

 


UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük söz hakkı alarak, konuşmasına başladı. Küçük kongrede şu konuşmaları yaptı:

Biz partiyi kitle partisi yapacağız. Aile şirketi değil. Ama bazı çevreler bundan rahatsız... Sanki adeta nasırlarına basmışız gibi davranıyorlar. Biz birlikte demokrasiyi daha güzel mevkiye çıkaracağız. Arkadaşlar değişim diye yola çıktı. Biz de değişim yapıyoruz. Neden değişimimizi beğenmiyorsunuz? İşlerini iyi yapamayan arkadaşlar  görevden  alındı diye dert yanıyor. İtiraz ediyor. Başbakanın yetkisini kimse sorgulamamalı. Ben de Güzelyurt'ta her daim bu bölgenin insanıylandım. Bunu unutmayın. İrsen Küçük doğduğu büyüdüğü Angolemi, Güzelyurt'u unutamaz. Ben hiç bölgecilik yapmadım. Benim kabinemde geleceksin, bölgecilik yapacaksın. Sonra da kararı sorgulayacaksın. Bütün istihdam yetkisi başbakandadır... Kurultay'dan sonra kimseyi işten atmayacağım. Bunun garantisini veriyorum. 1976 yılında yüzde 98 oy veren köyümüz var. Bu bölgenin insanıyım. Kimse beni  bölgemden ayıramaz. Büyük UBP ile ilerleyeceğiz. Kurumsallaşmaya gidiyoruz. Partimiz artık kitle partisidir. Partimizi sizinle birlikte yeniden iktidar için an içtik sevgili Güzelyurtlu'lar.. Güzelyurt geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın gelmesiyle ve iyi ilişkiler sayesinde Güzelyurt tekrar gündeme geldi. Bunu unutmayın..


 Kongreyle ilgili herşeyi kibrismanset.com'dan an ve an takip edebilirsiniz...