Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borç yapılandırmasında olduğu bankanın kredi faizinde indirime gitmesi için gerekli girişimin yapıldığını duyurdu.

Bakanlık, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in sigortaların borçlu olduğu bir bankanın kredi faizlerini yükseltmesiyle ilgili iddialarını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yazılı açıklaması şöyle:

“İddia edilen ilgili bankanın 22 Nisan 2019 tarihinde Sayın Zeki Çeler’in bakanlığı döneminde  bakanlığa göndermiş olduğu  yazılı talep üzerine  konu Sosyal Sigortalar  İdare Meclisi’nin  gündemine gelmiş ve 30 Nisan 2019  tarihinde Sayın  Zeki Çeler’in  bakanlığı döneminde  tüm seçenekler değerlendirilerek   ilgili bankanın faiz yükseltme  talebi   Sosyal Sigortalar İdare Meclisi tarafından kabul edilmiştir.

Ne kadar ilginçtir ki Şubat 2019 tarihinde boşalan Sosyal Sigortalar Dairesi  İdare Meclisi Başkanlığı’na  Sayın Zeki Çeler’in  bakanlığı süresince  atama yapılmamış, İdare Meclisi Başkanlığı  mevkii  boş kalmış ve başkanlığı  meclis üyelerinden  birisi geçici olarak sürdürmüştür.

Sosyal Sigortalar İdare Meclisi , günümüzün ekonomik koşullarının değişmesi ve banka  faizlerinin düşme eğilimine  girmesi  ile birlikte; ilgili  bankaya  söz konusu  kredinin  faizinde indirim yapılması yönünde  gerekli girişimi yapmıştır. “