ÇAKICI: “UBP HÜKÜMETİ HALKINA KARŞI İHANET İÇİNDEDİR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi hükümetinin halka karşı ihanet içinde olduğunu savunarak, tüm sendika ve siyasi partilere, UBP’ye karşı ortak mücadele verme çağrısında bulundu.

TDP Basın Bürosuna göre, Genel Başkan Mehmet Çakıcı, Gümrük Çalışanları Sendikası’nda (Güç –Sen) Sendika Başkanı Erol Emin ile yaptığı görüşmede, yapılması gerekenin, “sendikaların süresiz genel greve gitmesi, örgütlerin sivil itaatsizlikle bunu desteklemesi ve meclisteki muhalif siyasi partilerin meclisten çekilerek top yekûn mücadele başlatılması“ olduğunu ileri sürdü.

Genel seçimlere iki yıllık bir süre kaldığına dikkat çeken Çakıcı, “Yavaş hareket edilirse hiçbir anlamı kalmaz, erken seçim demek bugünden bir şey yapmak demektir. TDP olarak biz bu görüşlerimizi en az 2 yıldır dillendirmekteyiz” dedi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları, Doğu Akdeniz Koleji, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile Telekomünikasyon Dairesi’nde yaşananlara, üreticilerin ve esnafın sıkıntılarına işaret eden Çakıcı, ülkede sorunlar devam ederken UBP’in sadece kurultayla ilgilendiğini savundu.

VATANDAŞLIKLAR

Ülkede her gün onlarca vatandaş yapıldığını, bunların bir kısmı yayınlanırken bazılarının saklandığını iddia eden Çakıcı, “Bu ülkede 30 yılını dolduranlar vatandaş yapılmazken, sırf UBP’li oldukları için 1 yılda vatandaş yapılanlar vardır. Kıbrıs Türk halkının iradesini yok etmeye çalışan, kalleşçe oyunlar oynana bu süreç bir an önce durdurulmalıdır” dedi.

Çakıcı, “UBP hükümeti halkına karşı ihanet içindedir ve bu ihanet biran önce durdurulmalıdır” görüşünü ileri sürdü.