Kalecik Elektrik Santrali’nde dün akşam trafoları besleyen yüksek gerilim hattından kaynaklanan arıza nedeniyle KKTC yine karanlığa büründü. Bir patlama nedeniyle ülkenin karanlığa bürünmesi vatandaşlar tarafından “çağın çok gerisindeyiz” diye nitelendirildi. Girne Trafo Merkezi’ni besleyen yüksek gerilim hattında koruyucu cihazın patlaması sonucu Kalecik Elektrik Santrali, yükü taşıyamaz hale gelerek devreden çıktı. Santral devreden çıkınca da ülke genelinde elektrik kesintisi meydana geldi. Yaklaşık bir saat süren ve ara ara gelip giden kesinti nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı. Trafoları bağlayan yüksek gerilim hattındaki arızayı gidermek için yoğun bir çalışma içerisine giren KIBTEK görevlileri, yaklaşık bir saat sonra ülke geneline elektrik verebildi.


Vatandaşlar tepkili


Karanlığa gömülen vatandaşlar, saatlerce KIBTEK’i aradıklarını fakat kesintinin nedenini öğrenmediklerini belirterek, bu durumu eleştirdi.  
Hiçbir görevliye ulaşamadıklarını ifade eden vatandaşlar KIBRIS’ı arayarak kesintinin nedenini öğrenmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren ve ara ara gelip giden kesintiler nedeniyle perişan olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Artık yeter, cihazlarımız bozuluyor” diye tepki gösterdi.