Ercan- İzmir seferini yapamakta olan Atlas Jet’e ait uçağın iki motorundan birisi sustu....

Uçak tek motor ile İzmir’e inmek zorunda kaldı.

Uçağın Ercan’dan kalktıktan 10 dakika sonra bir motorunun sustuğu öğrenildi.

Ercan – İzmir seferini yapmak için havalanan Atlas Jet uçağı büyük tehlike atlattı.

Ercan’dan İzmir’e gitmek için saat 15:00'da havalanan Atlas Jet’e ait uçağın kalkıştan 10 dakika sonra iki motorundan birisi arızalanınca tek motor ile uçmak zorunda kaldı.

Ercan- İzmir seferini yapan Atlas Jet'e ait uçağın tek motor susunca uçakta büyük panik yaşandığı öne sürüldü.

İKİ MOTORUNDAN BİRİSİ SUSUNCA TEK MOTOR İLE İZMİR’e UÇTU

Ercan’dan kalktıktan 10 dakika sonra bir motoru susan uçağın kaptan pilotun uçakta arıza olduğunu dile getirerek Ercan’a acil iniş yapacağını anonsu geldi, ancak daha sonra arızanın giderildiğini ve İzmir’e gidileceğini tekrar anons edildiği belirtildi.

Bir yakını İzmir’e gitmek için Atlas Jet’e ait yolcu uçağında bulunan Süleyman Aytaç, AS TV’de yaptığı açıklamada, kız arkadaşım İzmir’e gitmek için Ercan’dan Atlas Jet'e ait uçağa bindi.

Daha sonra beni İzmir’den arayarak uçağın Ercan’dan kalktıktan 10 dakika sonra iki motorundan birisinin sustuğunu ve uçakta büyük bir panik yaşadıklarını dile getirdi.

Kaptan Pilot Ercan’a geri dönüleceğini ve iniş yapılacağını anons etmiş. Ancak 3-5 dakika sonra arızanın giderildiğini ve İzmir’e gidileceğini anons ettiğini söyledi dedi.

TEK MOTOR İLE UÇTUKLARINI KAPTAN PİLOT ANONS İLE BİLDİRDİ

Süleyman Aytaç'ın açıklamasının devamında, Atlas Jet’e ait uçak İzmir’e indi.

Ancak uçak inerken Kaptan Pilot tekrar bir anons yaparak tek motor ile İzmir’e geldiklerini ve tek motor ile iniş yaptıklarını söyledi.

Yolcular bunu duyduktan sonra büyük şok yaşamışlar ancak kaptan pilotun da uçağı tek motor ile büyük ustalıkla indirdiğini ve bu konuda kaptan pilotu alkışlamışlar.


KAYNAK : TANER ULUTAŞ- Kıbrıs sözcü