Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, haklarını almadıkları gerekçesiyle bugün başlattıkları ve öğlene doğru Başbakanlık önüne taşıdıkları araçlı eylem nedeniyle Başbakanlık yolu tamamen trafik akışına kapandı. Birlik, sorunlarının çözümü ve haklarını almak amacıyla Başbakan İrsen Küçük ile görüşmeye hazır; hakları konusunda ise pazarlığa açık olmadıklarını bildirdi.

Başbakanlık önündeki eylemde polis geniş çaplı önlem alırken, polislerle eylemciler arasında zaman zaman küçük gerginlikler yaşanıyor.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları Başbakanlık önündeki eylemde yaptığı konuşmada, Hükümet'e güvenleri kalmadığının söyledi.

Hayvancının hayvan satamadığını, süt paralarını alamadığını dile getirmelerine rağmen aylardır beklediklerini söyleyen Naimoğulları, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu'nun 6 ay önce süt paralarının ödenmesinde aksama yaşanması durumunda istifa edeceğini söylediğini hatırlatarak, kendisini istifa etmeye çağırdı.

Naimoğulları, Ulusal Birlik Partisi (UBP) döneminde bugüne kadar 3 Tarım Bakanının görev yaptığını vurgulayarak, "Bu ülkede hayvancılığı da bitirdiler" dedi.


Pazarlığa açık olmadıklarını belirten Naimoğulları, "Pazarlığa gelmedik 8 ay var pazarlık yapıyoruz öneri sunuyoruz... Şimdi pazarlık yok bugün bitmezse yarında buradayız" ifadesini kullandı.


KABAKÇI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı ise, 2012 bütçesiyle Hükümet'in tarım sektörünü yürütemeyeceği ek bütçe hazırlanması gerektiği uyarısı yapılmasına karşın Hükümet'in "hodri meydan" dediğini iddia etti. Kabakçı "bu kavga hepimizin kavgasıdır" dedi.


BİCEN

Doğancı-Elye Patates Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Bicen ise eylemdeki konuşmasında lkede tarım sektörüne yaklaşımının tamamen değişmesi gerektiğini belirterek "mandıraya tamamen değiştirmek zorundayız" dedi. Bicen, "haklarımızı alana kadar burada ayrılırsak bizede yuh olsun" dedi.