Büke hizaya geldi!

Son 2 yıldır yurt dışına çıkarken izin kağıdı kullanmadığı iddia edilen YÖDAK Başkanı Profesör Akile Büke bu kez 10 günlük yurt dışı ziyaret için izin kağıdı doldurdu.

KIBRIS MANŞET'in yayınları sonrası YÖDAK Başkanı Profesör Akile Büke hizaya geldi ve yasalara uygun davranmaya başladı. Profesör Akile Büke'nin Cuma günü gittiği yurtdışı tatili için yasal bir zorunluluk olan izin formu doldurduğu öğrenildi.

Görevde bulunduğu 2 yılda özel işleri için 1 yıldan fazla olarak 376 gün yurtdışında bulunduğu süreler için herhangibir izin formu doldurmamış ve bununla ilgili olarak kendisini CB Akıncı masumlaştirarak savunmuştu .

Gözler Akıncı, Sayıştay ve Ombudsmanda Profesör Akile Büke'nin ilk kez izin formu doldurması üzerine geçtiğimiz yıllarda yaptığı yurtdışı ziyaretlerinde izin formu doldurmadığı için suç işlediğini kabul etmesini teyit ediyor. Profesör Akile Büke'nin ilk kez izin formu doldurarak yurtdışına gitmesi üzerine gözler geçmiş dönemde yapılmış yasalara aykırı olduğu iddia edilen izinsiz yurtdışı gezilerle ilgili soruşturma başlatması amacıyla Cumhurbaşkanlığına çevrildi.