İSKELE BELEDİYESİ  GIDA DENETİMİ YAPTI; BAZI OKULARA SÜT VE SÜTÜN FAYDALARIYLA İLGİLİ BROŞÜR DAĞITTI

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Birimi tarafından yapılan denetimlerde tarihi geçmiş ve raflarda bulunması sakıncalı ürünler imha edildi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, ilkokul öğrencilerine süt ve sütün faydalarını anlatan bir broşür dağıttı.

Kontroller neticesinde; halk sağlığını olumsuz etkileyeceğinden, tarihi geçmiş ve raflarda bulunması sakıncalı olduğu tespit edilen 362 ürün, toplanarak imha edildi.

Zabıta Birimi ekipleri, gıda malzemelerinin yanı sıra iş yeri açma ve sağlık karnelerini de kontrol etti. Kontroller neticesinde mevzuatta belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında tutanak tutuldu, uyarıda bulunuldu.

Ayrıda gün dolayısıyla Başkan Hasan Sadıkoğlu, beraberinde bir heyetle Şht İlker Karter İlkokulu, Maarif Anaokulu, Yuvam Anakucağı’nı ve beldelerdeki Aygün İlkokulu ile Boğaziçi İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada öğrencilere süt ile sütün faydalarını anlatan broşür dağıtımı yapıldı, dünya gıda gününün önemine dikkat çekildi.

SADIKOĞLU: “SAĞLIKLI BESLENME, SAĞLIKLI GIDALARDAN GEÇER”

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu , sağlıklı beslenmenin, sağlıklı gıda tüketiminden geçtiğine dikkat çekti.

Bilinçli tüketim alışkanlığının çocuk yaşlarda kazanıldığının altını çizen Sadıkoğlu, özellikle çocukların her gün mutlaka düzenli olarak kahvaltı yapması gerektiğini söyledi, sağlıklı büyüme ve gelişim için de en az 2 bardak süt içmeleri çağrısında bulundu.