Bu Numarayı Sakın Aramayın!
Son günlerde cep telefonunuza 'Kargonuz adresinize teslim edilememiştir. 0212 900 1667 nolu telefonu arayıp bilgilerinizi güncelleyin' mesajı gelirse sakın aramayın...

Türkiye, her geçen gün yeni bir dolandırıcılık örneğiyle karşı karşıya kalıyor. Son günlerde şikayet siteleri, forumlar ve sosyal medyada yazılan yorumlar yeni bir dolandırıcılık örneğini gözler önüne seriyor.

Son dönemde cep telefonlarına gelen 3 farklı dolandırıcılık örneğini sizler için derledik.



1- YENİ NESİL 900'LÜ HAT: 0212 900 XX XX

Eğer cep telefonunuza 24kargo.com adına gelen '... nolu kargonuz adresinize teslim edilememiştir. 0212 900 1667 arayıp gönderici firmadaki bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız' SMS'ini alırsanız, sakın bu numarayı aramayın.

4 yıl önce 900'lü hatların kapatılmasından sonra yeni bir taktik geliştiren dolandırıcılar, '0212' alan koduyla kullanıcıları arayabiliyorlar. İşin ilginç yanı '0212 900 xx xx' numaralı hatların Türk Telekom'a ait olmaması...

Uzun yıllar ev ve cep telefonlarının faturalarını kabartan 900'lü hatlardan hiçbir farkı olmayan '0212 900 xx xx' hatların akıbetinin ne olacağı şuan bilinmiyor ama cep telefonunuza gelen bu mesajlara karşı dikkatli olmak ve geri dönüş yapmamak en iyisi gibi görünüyor.

HATLARIN KİME AİT OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN BTK YA DA SAVCILIĞIN İZNİ GEREKİYOR

Türk Telekom'un kendilerine ait olmadığını açıkladığı '0212 900 xx xx' hatlarının kime ait olduğunun öğrenilmesi için ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun ya da savcılığın izninin olması gerekiyor.



2-'... KAZANDINIZ' MESAJLARI

Bir diğer dolandırıcılık örneği ise cep telefonlarına gönderilen '... kazandınız. Hediyenizi almak için 'şu' numarayı arayın' tarzındaki SMS'ler...

Sosyal medya kullanıcılarının dert yandığı bu dolandırıcılık örneğinde, cep telefonu kullanıcılarına sözde bir hediye kazandığını SMS'le bildiren dolandırıcılar, kullanıcının hediyeyi alması için kendilerini aramalarını söylüyorlar.



3- 'KREDİ KARTINIZLA KAZANDIĞINIZ PUANLARI ALIN'

Üçüncü dolandırıcılık örneği ise yine cep telefonuna gelen bir SMS'le başlıyor. 'Tebrikler! Kredi kartınızla yaptığınız alışverişlerinizden 200 TL kazandınız. 0212 .... numarayı arayıp hediyenizi alın' türündeki SMS'de kullanıcının dolandırıcılara geri dönüş yapılması isteniyor. Dolandırıcılar arandığı zaman Kredi Kartı bilgileri isteniyor.