Lefkoşa’da 53 yaşındaki, bir çocuk annesi Necla Yaylatütüncü, üç ay içinde akciğer kanserine yenik düşerek, hayatını kaybetti. Yaylatütüncü’nün ölümünü duyanlar, “Kanserden kaybettiğimiz bu kaçıncı kişi? Gripten fazla kanser hastası var. Buna kim dur diyecek?” diye isyan etti. Ülkemizde hızla yayılan kanser hastalıklarına yönelik bir çalışma yapılmaması, tedbir almak için nedeninin araştırılmaması büyük tepkiye neden oluyor. 
    

Emekli bankacı


Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra emekliye ayrılan 53 yaşındaki Necla Yaylatütüncü dün hayatını kaybetti. Evli ve bir kız çocuğu annesi olan Yaylatütüncü, yaklaşık üç ay önce akciğer kanseri olduğunu öğrendi. O günden beri amansız hastalığı yenmek için ailesiyle birlikte büyük bir mücadele içerisine giren Yaylatütüncü, bir süredir Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.


Hastalık bir anda 
çıktı hızla yayıldı


Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Necla Yaylatütüncü’nün naşı bugün İsmail Safa Camii’nde kılınacak öğle ve cenaze namazlarının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Necla Yaylatütüncü’nün yakınları, daha 3 ay öncesine kadar hastalıktan haberlerinin dahi olmadığını belirterek, hastalığın bir anda ortaya çıktığını ve hızlı bir şekilde ilerlediğini anlattı. (KIBRIS)