Devlet Piyangosu’nun 23 Ocak 2013 tarihli çekilişinde, 150 bin TL olan büyük ikramiyeyi kazanan biletin numarası, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) tarafından yanlış yayınlanınca, bir vatandaşımız büyük ikramiyeyi kazandığı sevinciyle büyük heyecan yaşadı. Ancak gerçeği öğrendiği anda hevesi kursağında kaldı.

 


   Devlet Piyangosu’nun 23 Ocak 2013 tarihli çekilişinde, 150 bin TL olan büyük ikramiyeyi kazanan biletin numarasının yanlış yazılması, Erhan Saruhan isimli vatandaşa büyük mağduriyet yaşattı.


   Büyük ikramiyeyi kazandığı duyurulan “58561” numaralı biletin sahibi olan Saruhan, esas kazanan numaranın “58671” numaralı bilet olduğunu öğrenince büyük hayal kırıklığına uğradı.


   Biletini Güzelyurt’taki bir bayiden alan Saruhan, basında yayınlanan çekiliş rakamlarını kontrol ettiğinde, büyük ikramiyenin kendisine çıktığını sandı.

 


   Saruhan, eşine müjdeli haberi verdikten sonra gece aile arasında kokteyl tarzı bir kutlama yaptı. Bu paraya güvenerek de kayınpederinden 15 bin TL borç alarak, başka borcunu kapattı.
   Saruhan, iki çocuğuna da büyük vaatlerde bulundu.

 


   Pasta keserek 150 bin TL’yi kazanmalarının heyecanını yaşayan Saruhan ailesinin sevinci kursağında kaldı.

 

Kayınpederinden borç aldı

   Erhan Saruhan, büyük ikramiyeyi kazandığı güvencesiyle kayınpederinden 15 bin TL borç alarak, bir başkasına olan borcunu kapattı.
   İki çocuk babası olan Saruhan, çocuklarına da I-phone marka cep telefonu ve uzaktan kumandalı araba sözü verdi.


   Biletini kontrol ettiğinin ertesi günü parasını almak için ilgili yere giden Saruhan, burada aldığı yanıt karşısında şok oldu.


   Saruhan, büyük ikramiye kazanan numaranın basına yanlış yansıtıldığını öğrenince neye uğradığını bilemedi.

 

“Mağduriyetimi tazmin etsinler”

   Kendisinin bu hata nedeniyle mağdur edildiğini ve mağduriyetinin tazmin edilmesini isteyen Saruhan, konuyu avukatına havale ettiğini belirtti.


   Saruhan, hakkını sonuna kadar arayacağını ifade ederek bu tür hataların yapılmaması gerektiğine işaret etti.


   Bir personelin hatası olsa dahi bunun daha iyi kontrol edilerek basına dağıtılması gerektiğine değinen Saruhan, tazminat istediğini söyledi.

 

BRT yanlış yayınladı

   Devlet Piyangosu’nun 23 Ocak 2013 tarihli çekilişinde, 150 bin TL olan büyük ikramiyeyi kazanan biletin numarası, BRT tarafından yanlış yayınlanmıştı. Her ay çekilişlerde sonuçların BRT’ye

verilmesi ve diğer basının da oradan alarak yayınlaması nedeniyle sonuçlar tüm basın yayın organlarında yanlış çıktı. 


   Büyük ikramiyenin “58561” numaralı bilete değil, “58671” numaralı bilete isabet etmesi, bir vatandaşı da mağdur etmişti.