BRT’de çalışana baskı yapılıyor haberinden sonra bir çalışanın mesai saatlerinde öğle üzeri, saat 14.30’da görev esnasında uyuması şaşkınlık yarattı. BRT’deki tarafsız gözlemciler daha baskı yapılıyor da böyle ya yapılmasaydı demekten kendini alamadı.

Volkan Gazetesinin, BRT Müdürü Mete Tümerkan’ın, çalışana baskı yapıyor şeklindeki haberi gündeme bomba gibi düştü. Haber sonrasında gözlerin çevrildiği ve çeşitli yorumların yapıldığı BRT’de, yapıldığı öne sürülen baskı unsurları araştırılırken, mesai saatinde uyuyan bir çalışana raslanması şaşkınlık yarattı.

MESAİ SAATİNDE BU UYKU OLRUMU?

Tümerkan çalışana baskı yapıyor haberi ile ilgili olarak çeşitli tartışmaların yaşandığı BRT’de bir çalışanın öğle vakti saat 14.30 raddelerinde evinde ‘Siesta’ yapar gibi görev yaptığı sırada kimseyi umursamaz bir tavır içerisinde korkusuzca uyuması BRT’deki tarafsız gözlemciler tarafından ‘Bu nasıl baskı? ‘ sorusunun sorulmasına neden oldu.

YA BASKI OLMASAYDI?

Ayni kaynaklar yaptıkları yorumlarda, gündüz vakti, hemde işin en yoğun olduğu saatlerde bir çalışanın kimseyi umursamaz bir tavır sergileyerek mesai saatinde uyuması kabul edilmez bir davranış biçimidir. BRT’de baskı var deniliyor. Yani daha baskı var da böyle, ya baskı olmasaydı bu vurdum duymazlık ve nemelağzımcılık ne durumda olacaktı dedi.

Bir devlet kuruluşu olan BRT’de iş disiplinin ön planda tutulması gerektiğini öne süren BRT’deki tarafsız gözlemciler, bazı çalışanların yanlış ve hatalı davranışları çalışanın üzerindeki baskının artmasına neden oluyor. Mesai saatinde hemde gündüz vakti bir görevlinin BRT gibi özen gösterilmesi gereken bir kuruluşta uyuması kabul edilebilir bir davranış değil diyor.

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER