Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, görevdeki ilk yılını tamamlamasının ardından, bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik projelerini aktarmak üzere başlattığı ziyaretler çerçevesinde, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri ile görüştü.

Tümerkan, ziyarette yaptığı konuşmada, BRT’nin tüm renklerin ekranı olması konusunda hassas davranıldığını belirtti.

Bu süreçte bazı aksaklık ve eksiklikler yaşanabileceğini ifade eden Tümerkan, “Önemli olan niyettir. Bu değişim BRT’de daha demokratik, çağdaş ve tüm kesimleri kucaklayarak devam etmelidir” dedi.

Halkın tamamının sahip çıkacağı bir ekran yaratmaya çalıştıklarını belirten Tümerkan, teknik altyapının da geliştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Tümerkan, ileriki günlerde başlayacak yeni inşaatla birlikte BRT’nin dünya standartlarında HD yayın yapan bir kurum olmasını hedeflediklerini kaydetti

GÖKÇEBEL: “BRT YASASI YILLARDIR MECLİS’TE BEKLETİLİYOR”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, halkın televizyonu olan BRT’de kamusal hizmetin nitelikli bir şekilde halka yansıtılması gerektiğini söyledi.

Gökçebel, “Geçmiş dönemlerde BRT’de bize yasak vardı. O dönemlerde BRT ekranlarına hiç çıkmadık” dedi.

Demokrasinin gelişmesinde medyanın önemli rol oynadığını ifade eden Gökçebel, özellikle bağımsız medyaya duyulan ihtiyacın arttığı bu dönemlerde, kamusal hizmet veren BRT’nin tüm topluma açılmasının önemine işaret etti.

Gökçebel, BRT yasasının yıllardır mecliste bekletilmesini de eleştirdi.

TAŞKER:  “BRT ÖZERKLEŞMELİ”

KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker, BRT’nin kamusal hizmeti özgür ve bağımsız şekilde verebilmesinin temel koşulunun özerkleşme olduğunu belirtti.