BRT ile TRT protokol imzaladı

BRT – TRT Protokolü neleri içeriyor?

TRT Köşlüçiftlik’teki binasını niye boşalttı?

TRT, BRT binasına niye Taşındı..?

TRT, BRT’ye stüdyo yapımında niye destek verecek?

Kıbrıs Manşet’in geçtiğimiz günlerde, Bayrak Radyo Televizyon Kurumunda (BRT) 2014 yılı itibarı ile  yeni uygulamaya geçileceği ve bu konuda işten durdurmaların bile olacağı haberi büyük yankı uyandırdı.



BRT Müdürü Mete Tümerkan’ın bu konuda hazırladığı bir raporu TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya verdiği ve bu konuda Elçi’nin onayını beklediği ileri sürülen habere Tümerkan tarafından açıklama getirilmezken, bukez TRT ile BRT’nin arasında yapılan protokolün muhteviyatı konuşulmaya başlandı.






TRT BRT’ye TAŞINDI

 

BRT’ye yakın güvenilir bir kaynak Kıbrıs Manşet’e yaptığı açıklamada,


TRT tasını tarağını topladı ve BRT’ye taşındı. Köşklüçiftlik’teki binasını da boşalttı ve kiraya vermek için gazetelere ilan da verdi.

BRT, KKTC’nin bir Kamu kuruluşudur. TRT’de Türkiye Cumhuriyetinin bir kamu kuruluşudur. Ancak habercilikte rakibini atlamak ve haberi ilk vermek esas alınırken,iki ayrı kuruluşun iç içe faaliyet göstertmesi de çok düşündürücüdür dedi.




 

TRT NEREYE KADAR BRT’YE DESTEK VERECEK?

 

Ayni kaynak açıklamasına şöyle devam etti. ‘BRT’de herşey yeni yıl itibarı ile değişebilir.

TRT ile imzalanan protokol pek konuşulmadı ve kimsenin bilgisine getirilmedi.  

Bazı konularda BRT Müdürü Mete Tümerkan’ın kapsamlı bir rapor hazırladığı belirtiliyor.  Raporu bıraktık. Ama imzalanan protokollerin içeriğinde neler var?


Hangi alanlarda TRT ile iş birliği yapılacak?. Teknik konularda bilgi alış verişi yapılacak tamam da personel yardımlaşmasında acaba TRT’den BRT’ye gelip halen oralarda çalışma yapan personel nedeni ile bazı sözleşmeli personele yol mu verilecek?

Tüm bunlar açıklığa kavuşturulması gereken konulardır.




 

TRT VASITASI İLE BRT KONTROL ALTINA MI ALINACAK?

 

TRT ile BRT arasında imzalanan protokolden ve bunun yanısıra TC Büyükelçiliğine verilen rapordan söz ediliyor.


Ancak tüm bunlar bir sır gibi saklanıyor. Raporda yeniden yapılanma, kadrolu, kaşideli ve dıştan hizmet alımı şeklinde,

BRT’ye hizmet etmekte olan personelde azaltmaya gidilerek işten durdurmalar yapılacağı öne sürülüyor. Bu konuda hazırlanan kapsamlı rapor ile TRT ile yapılan protokolün,

TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya verildiğini BRT’ye yakın kişiler olarak bizlerde biliyoruz. TRT şu anda AK Parti hükümetinin kontrolü altında.


TRT’nin oraya taşınıp, teknik yardım ve personel  desteği ile BRT’nin yayınları da mı istenilen şekle sokulacak? Bunlar dışında BRT’ye TRT tarafından yapılacağı öne sürülen stüdyo yapımı neden ve niçin yapılacak? Bunlar açıklanması gereken konular.






TRT İLE İMZALANAN PROTOKOL NELERİ İÇERİYOR

 

BRT’nin 2014 yılı içerisindeki yayın politikasını, personel ile maddi durumunu içeren kapsamlı raporun TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya verildiği belirtiliyor ancak TRT ile yapılan protokolde neler var bu hiç dile getirilmiyor.


TC Büyükelçisinin öngörüleri de dikkate alınarak protokolün bu öngörüler çerçevesinde imzalandığını BRT çevrelerinde gezinen birileri olarak, yalnız bizler değil sağır sultan bile duydu.  Tüm bu konuşulanlar 2014 yılı başında hayata geçirilecek’

 


İŞTEN ÇIKARTILACAK OLANLAR VAR

BRT’de çalışan sayısının fazla olduğu da belirtilen raporda, çalışan sayısında azaltmaya gidilmesi de var. Personelde azaltmaya gidildikten sonra maddi yönden BRT’nin bütçesinde rahatlamaya gidilmesi hedeflenmekte.


Yeni yılda yayın politikası ile ilgili görüşlere de raporda yer verilmiş durumda. Bu yönde Sayın Akça’dan alınacak görüş ve öneriler doğrultusunda belli yayınların BRT’de hayata geçebileceği veya yayınlarda değişikliğe gidilmesi düşünüldüğü söyleniyor. BRT Müdürü bize bunları açıklamalıdır’


HÜKÜMET RAPORDAN HABERDAR MI?

Başbakanlığa bağlı BRT’de  TRT ile imzalanan protokol ve rapor ile ilgili Başbakanlığın haberdar olup olmadığını bilmediğini dile getiren ayni kaynak, TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya sunulan bazı raporlar ve protokolün yanısıra personel ile ilgili hayata geçirilmesi düşünülen kararların sendikayı harekete geçirdiği ve araştırmalar yapmasına neden olduğuna da vurgu yaptı.

 


KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER