Boran Kültür Merkezi: Uyuşturucudan Ölen Gencin Sorumlusu Devlettir!

Boran Kültür Merkeziden yapılan yazılı açıklama aynen şöyledir;

Boran Kültür Merkezi kurulduğu günden beri İşçilerimizin, Emekçilerimizin, Ezilen Halklarımızın haklı ve onurlu özgürlük, demokrasi mücadelesinin bir neferi olmaya çalışmış ve bu anlamda kültür-sanat faaliyetleri ile yozlaşmaya ve kültür emperyalizmine karşı etkin mücadele vermiştir ve verecektir.

Bu anlamda “fuhuş, kumar, uyuşturucu ve her türlü yozlaşma araçlarına” karşı mücadele Boran Kültür Merkezi’nin varlık sebebidir.

Dün gece Alayköy’de bir genç yine uyuşturucunun kurbanı oldu ve koltukta ölü bulundu.

Gece kulübü adı altındaki “genel evlerden”, hotel görünümlü yada asıl işletme olarak çalışan “kumarhanelerden” vergi alıp bu batakhaneleri yasal kılan; toplumları yok eden yozlaşma merkezlerini meşrulaştıran bu devlet; bu gencin birebir katilidir.

Uyuşturucunun bu kadar kolay bulunabilecek bir şey olması demokratik bir devletin “gözden kaçırdığı bir güvenlik açığından ” kaynaklanmaz.

Bizim çağrımız bu katliamı işleyen “devletin güvenlik kurumlarına” değildir. Onların işi “güvenlik” sağlamaktan öte bu yozlaşma düzenini korumak ve katliamlara seyircilik etmektir.

Bizim çağrımız tüm Emekçilere ve Ezilen Halklarımızadır.

Boran Kültür Merkezi olarak diyoruz ki “YOZLAŞMAYA HAYIR” diyelim. Omuz omuza fuhuş, kumar ve uyuşturucuya karşı elimizden ne geliyorsa beraberce savaşalım. Çünkü bunlar devlet kontrolünde hem insanca yaşam hakkımızı elimizden alıyorlar hem de “düşünmemizi, sorgulamamızı ve üretmemizi” engelliyorlar.

Bu kavga sadece Boran Kültür Merkezi’nin kavgası değil hepimizin kavgası olmalıdır.

Mücadele edelim! Direnelim! Karanlık ellerin kurduğu bu mekanizmayı omuz omuza bozalım!

OMUZ OMUZA SAVAŞALIM!