UNHCR GENEL SEKRETER YARDIMCISI AMOS, BM'NİN LÜBNAN HÜKÜMETİ VE ÜLKEDE ÇALIŞAN BM ÖRGÜTLERİNE

370 MİLYON DOLAR YARDIMDA BULUNACAĞINI AÇIKLADI

Beyrut, 2 BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, BM'nin Lübnan hükümeti ve ülkede çalışan BM'ye bağlı kuruluşların Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımları için 370 milyon dolar temin edeceğini söyledi.

Amos bugün Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail Ebu Faur ile düzenlediği ortak basın toplantısında, BM'nin Lübnan hükümeti ve ülkede çalışan BM'ye bağlı kuruluşların Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımları için 370 milyon dolar temin edeceğini açıkladı.

Amos, BM'nin Lübnan'ın Suriyeli sığınmacılara yardım etmek için ihtiyaç duyduğu desteği sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Lübnan'daki sığınmacılara yapılan yardımlarda kayda değer artış olduğunu belirten Faur, BM'nin bu ay sonunda Kuveyt'te düzenlenecek Suriyelilere yardım toplantısında Lübnan'ı desteklemek için gerekli işlemleri yaptığını belirtti.

Bütün verilerin Suriye'deki krizin uzun süre devam edeceğini gösterdiğini kaydeden Faur, uluslararası camiayı Suriye ve komşu ülkelerdeki göçmenlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

UNHCR Sözcüsü Dana Süleyman ise daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların sayısının sadece Lübnan'da 2013'ün ilk 6 ayında 300 bini bulmasını beklediklerini söylemişti.

(AA/ID/HÖ)