BİSİKLET FEDERASYONU YETKİLİLERİNİ KABUL EDEN SİBER: “ADA BİSİKLET SPORUNA ÇOK UYGUN… BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ ARTMALI… HEM SAĞLIKLI, HEM ÇEVREYE SAYGILI BİR SPOR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Ekin Adademir başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu heyetini kabul etti.

Adademir’e ziyareti sırasında Asbaşkan Hasan Dörtgazi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Hamzaoğlu ve Malzeme Araç-Gereç Sorumlusu Ceren A. Köse eşlik etti.

ADADEMİR: “İLK KEZ YABANCI TAKIMLARDAN BU DÜZEYDE BİR KATILIM OLACAK”

Bisiklet Federasyonu Başkanı Adademir, Meclis Başkanı Siber’e 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu hakkında bilgi verdi.

Bisiklet Federasyonu’nun 19-20 ve 21 Şubat tarihlerinde uluslararası düzeyde düzenleyeceği yarışlara 11 takımda yaklaşık 100 sporcunun katılacağını kaydeden Adademir, ilk kez yabancı takımlardan bu düzeyde bir katılım olacağını söyledi.

Adademir, Meclis Başkanı Siber’i yarışlara ve bisiklet festivali çerçevesinde yapılacak diğer etkinliklere katılmaya davet etti.

SİBER: “HEM SAĞLIKLI, HEM ÇEVREYE SAYGILI BİR SPOR”

Meclis Başkanı Sibel Siber de, adanın bisiklet sporuna çok uygun olduğunu söyleyerek, geçmişten beri KKTC’de bisiklet yollarına gereken önemin verilmediğini söyledi.

Bisiklet sürücülerinin artması gerektiğini kaydeden Siber, bisiklet sporunun hem sağlıklı hem de çevreye saygılı bir spor olduğunu kaydetti.

Yapılacak etkinliklere katkı koymaya her zaman hazır olduklarını da belirten Siber, bu tür organizasyonların hem ülkenin tanıtımı, hem de ambargo altında olunmasına rağmen sporun dostluğu, kardeşliği ve barışı teşvik etmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Meclis Başkanı Siber, Kıbrıs’ın bir dünya mirası olduğuna inandıklarını ifade ederek, bu tür etkinliklere katılarak sporu gelecek kuşaklara sevdirmenin önemli olduğunu söyledi.

Meclis Ormanı’nda yürüyüş ve bisiklet yollarının birinci etap çalışmalarının bittiğini, ikinci etabın tamamlanmasıyla bisiklet sürüşüne daha uygun alanlar bulunabileceğini belirten Siber, sağlıklı bir toplum yaratmak için çalışmak gerektiğini de sözlerine ekledi.




.....................