Demokrasi ve Güven Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) eski zihniyetinden kurtulması halinde partiye geri dönebileceğini söyledi.

 

Kendisini gerçek UBP’li olarak tanımlayan Ertuğruloğlu, “Ben sorunumun, ‘Derviş Eroğlu Partisi (DEP) ismini verdiğim anlayışla olduğunu söylemiştim. UBP’nin burada alması gereken bir karar var. Ya gerçek, güçlü bir UBP olacak ya da DEP yapısına teslim olmuş bir UBP olacak. DEP yapısına, o hanedanlık yapısına teslim olan bir UBP olursa işimiz olmaz. Aksi halde katkı koymaya görev almaya hazırım” dedi.

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü oturumunda nisabı sağlayarak işlemesine olanak sağlayan Ertuğruloğlu, muhalefet partisi olarak fırsatçılık yapmaya çalışmadıklarını vurgulayarak, Meclis’in açılmamasının kime ne fayda sağlayacağını sordu.

Partiden ayrıldığı günden bu yana nisaba destek vermesiyle bilinen Ertuğruloğlu,DGP’nin sadece nisabı sağlama zemininde farklılığının olmadığını, son derece hayati konularda siyaset anlayışı zemininde, diğer partilerle aralarında çok ciddi farkları olduğunu söyledi. “DGP’nin diğer partilerden farkı fikir üretmesidir. ‘Yasamanın nasıl olması gerekir, Cumhurbaşkanının nasıl çalışması gerekir’ gibi konularda düşüncelerimiz vardır” diyen Ertuğruloğlu, ülkedeki siyaset alışkanlıklarınınülkeyi bugünkü noktaya getirdiğini ifade etti.

“FIRSATÇILIK YAPMAYA ÇALIŞMIYORUZ”

Muhalefet partisi olarak fırsatçılık yapmaya çalışmadıklarını, çıkış yolunun ne olduğu konusunda yapısal reformları savunarak siyaset yapmaya çalıştıklarını kaydeden Ertuğruloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne kadar söylüyorsak ta, söylediklerimiz siyasi yapı tarafından ya algılanmıyor ya da algılanması işlerine gelmiyor.

“NİSABI SAĞLAMAKTAN MEMNUN OLDUM”

Meclis oturumunda nisabı sağladığımın farkında değilim. Siz söylediniz, öğrendim. Zil çalınca içeri girdim. 26’ıncıkişiymişim. Sorun yok, memnunda oldum. Meclis oturumlarında nisabı sağlamamanın ne kadar faydası olduğunu bu nisabı sağlamayan arkadaşların düşünmesi lazım. Meclis açılamasaydı bundan kim ne kazanacaktı?”

“MECLİS’İN PRESTİJİNİ SARSAN HAREKETLER ÜZER”

Vatandaşın siyaset adına olumsuz düşünceler taşıdığı bir dönemde devletin en yüce organı olan Meclis’in prestijini sarsan hareketlerinkendilerini üzeceğini belirten Ertuğruloğlu, bilmeden de olsa Meclisin açılmasına vesile olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

“BEN KURULTAYLA İLGİLİ TAVRIMI ORTAY KOYDUM”

Tahsin Ertuğruloğlu, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ünUBP’den ayrılan küskünlere yaptığı çağrının anımsatılması üzerine şöyle konuştu: “Ben zaten bu UBP Kurultayıyla ilgili görüşümü tarafımı açık açık ortaya koyan biriydim. Bunu yapmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.

“GERÇEK UBP’Lİ BENİM”

DGP’yi kurduktan sonra bile defalarca televizyon programlarında “gerçek UBP’li benim” dedim. Benim tavrımın UBP’ye değil, DEP ismini verdiğim anlayışla olduğunu söylemiştim. Burada kırgınlık yok. O tavra karşı çıkış var. UBP’nin alması gereken bir karar var. Ya gerçek UBP olacak ya da DEP yapısına teslim olmuş bir UBP olacak. DEP yapısına, o hanedanlık yapısına teslim olan bir UBP olursa işimiz olmaz.”

“GERÇEK UBP OLMAYA KARAR VERMİŞSE”

Ertuğruloğlu, Star Kıbrıs muhabirinin “UBP o yapıya direniyor sanki” sözleri üzerine şu yanıtı verdi: “Doğru. Bende o UBP’ye yardımcı olmaya çalışıyorum. Başka bir partinin başkanı olarak sen ne karışıyorsun diyenler oluyor ama benim için önemli olan bu ülkenin en temel partisi olan UBP’nin olması gerektiği gibi olup olmayacağıdır. Parti ya Eroğlu yapısına teslim alıp bir zümreye katkı koyan bir parti olacak, ya da olması gereken radikal reformları gerçekleştirecek. Birinci yolu tercih ederse bizim orada işimiz yok. İkinci yolu tercih ederse, orada katkı koymaya, görev almaya hazırız. Önemli olan vizyondur, misyondur. Çıkar beklentileriyle siyaset yapma anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Gerçek UBP olma kararını vermişse biz oraya katkı koymaya varız.”