KTHY'nin kapatılmasının ardından çalışanların hala alamadıkları sosyal hakları bugün yaşanan acı bir tabloyla bir kez daha gözler önünde serildi.

KTHY'nin kapatılmasının ardından verilen bütün sözlere rağmen hala sosyal hakları ve ödemelerini alamayan çalışanlar ve aileleri zorluklar yaşamaya devam ederken, özellikle hastalık ve tedavi süreçlerinde bu sorunlar daha da büyüyor.

KTHY Eski çalışanlarından Hüseyin Aygün'ün de bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düşmesi öncesinde, talep edilen sosyal hakları konusunda yetkililer tarafından adım atılmaması, yaşanan acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi.

Hüseyin Aygün sosyal haklarını alamadan, bu sabah mücadelesine yenik düştü ve hayatını kaybetti. Aygün 41 yaşında ve 4 çocuk babasıydı.

Hava-Sen ise 5 Mayıs 2014 tarihinde, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Şirketler Mukayyitliği'ne gönderdiği yazıda, kısa süre önce hayatını kaybeden Arzu Tekirdağlı'nın ailesi ne ve kanser tredavisi gören Erenköy Sosyal Hizmetler çalışanı Hüseyin Aygün'e eksik olan ihtiyat sandığı ödemelerinin ve mahkeme tarafından karar bağlanan eksik ödemelerin yapılmasını talep ediyor.

 

Ancak 13 Mayıs tarihinde Mukayyitlik'ten gelen yazıda ödemelerin bütün personele yapılması için çalışmaların devam ettiği ve öncesinde bir ödeme yapılmasının mümkün olmadığı yanıtı geliyor.

Hüseyin Aygün'ün cenazesi bugün ikindi namazının ardından Sipahi köyünde defnedilecek.

GAZETE360-