Zanlı 8 ay sonra teslim oldu

5.10.2019 akşamı Gazimağusa’ da faaliyet gösteren bir eğlence mekanında meydana gelen ve güvenlik görevlisi Y.S nin ateşli silah ile kalçasından yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili aranmakta olan ikinci zanlı İsmail Mavideniz 5.6.20 tarihinde polise giderek teslim oldu.

Tutuklanan zanlı bugün 6.6.20 tarihinde, ağır yaralama, meskûn bölgede ateş etme, kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde taşıma ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü tutukluluk duruşmasında iddia makamını temsil eden savcı Hasan Çaltılı ilk tanık olarak Müfettiş Muavini Eser Çelebi’yi tanık olarak dinletti. Müf. Mv Çelebi yemin altında verdiği şahadette 5.10.19 tarihinde Gazimağusa’da bir eğlence mekanı içerisinde meydana gelen ve güvenlik görevlisi Y.S’ yi henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı tasarrufunda bulundurduğu ve halen bulunamayan tabanca ile sağ kalçasından vurmak suretiyle kalça kemiğinin kırılıp ağır yaralanmasına neden olan zanlının, 5.6.2020 tarihinde polise gelerek teslim olduğunu belirtti.

 Tabanca kayıp

Olay mahallinde yapılan aramada tespit edilen deforme olmuş 9.65 mm çapında mermi çekirdeğinin bulunarak emare olarak alındığına dikkat çeken Çelebi, hastaneye kaldırılan yaralının 9.10.19 tarihinde taburcu olduğunu aktardı.

Olayla ilgili aranmakta olan zanlının 5.6.20 tarihinde polise gelerek teslim olduğunu belirten Çelebi, olayda kullanılan tabancanın henüz bulunamadığını söyledi. Zanlının mesele ile ilgili herhangi bir ifade vermediğine dikkat çeken Müf. Mv Çelebi, Güzelyurt bölgesinde ekiplerin arama gerçekleştireceğine, zanlının serbest kalması halinde tahkikata müdahale etme olasılığı nedeniyle zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı tahkikat memurunun talep ettiği 3 günlük süreyi 2 gün olarak sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Ayşen Toroslu zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)