“2007’DEN İTİBAREN BELEDİYE ÇALIŞANLARININ GÜNÜNDE ÖDENDİĞİ BİR AY BİLE YOK”

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Savaş Bozat, belediye çalışanlarının “maaş alamadığı” ve “angarya ve sosyal güvencesiz çalışmamak” için işbaşı yapmadığına işaret ederek,  Başbakan İrsen Küçük’ü  “bu sorunları çözmek yerine, sendika eylemlerine katılanlara dava okutmakla” suçladı.

Bozat “Sayın  Başbakanın çözüm bulacağına, çalışanı kışkırtıcı açıklamalar yapması düşündürücüdür. Bu da yetmezmiş gibi arkasından yapılan sendikal eyleme katılanlara dava okunması da basiretsizliğinin bir örneğidir” dedi.

Savaş Bozat bugün yayınladığı yazılı açıklamada, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki greve ilişkin değerlendirmelerde bulunup, Başbakan İrsen Küçük’ü eleştirdi.

Bozat, Belediye Personel Yasası’ndaki “Devletin kamu görevlilerini ödediği gün belediye personeli ödenir” hükmüne rağmen belediye çalışanlarının 2007 yılından itibaren gününde ödendiği bir ayın bile olmadığına işaret etti.

Savaş Bozat, “Ocak 2012 maaşı 16 Şubat 2012’de ödendi. Şubat 2012 ayı maaşı 22 Mart 2012’de ödendi. Mart 2012 ayı maaşı 22 Mayıs 2012’de ödendi. Mayıs 2012 ayı maaşı 11 Temmuz 2012’de ödendi. Haziran 2012 ayı maaşı 31 Temmuz 2012’de ödendi. Temmuz 2012 ayı maaşı 5 Eylül 2012’de ödendi. Ağustos 2012 ayı maaşı 15 Ekim 2012’de ödendi” dedi.

Bozat, Başbakan Küçük’e hitap şeklinde devam ettiği açıklamasına, şöyle devam etti:

 “Yaklaşık bir aylık maaş iki ayda bir ödeniyor. Ciddi olun Sn.Başbakan.  Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun... Çalışan bugüne kadar hep iyi niyetli olmuş verildiği gün maaşı almış, fakat bunu sizin gibi tehdit unsuru olarak kullanmamıştır. Yatırılmayan İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigorta ve Gelir Vergileri de bu sorunların başka bir ayağıdır Sn. Başbakan... Maaşlar konusunda sizlerle mahsuplaşmaya hazırız. Asarım, keserim ifadelerinden vazgeçin lütfen ve yüzde sıfır faiz oranı ile yasal yönden bu sorunu gelin çözelim”

Sendikanın 840 imzalı şikayet dilekçelerinin hala daha Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Başsavcılık tarafından gündeme getirilmemesini de eleştiren Bozat,  “Sorumlu kişinin ifadesinin alınmaması, işlem başlatmaması, ilgili kurumlara güvensizliğimizi artırmaktadır” dedi.

(FEZ/KAR)