Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi'nde grevin devam etiğini; Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primlerinin yatırılmaması çerçevesindeki grevleriyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ünverdi'nin davetiyle bugün Bakanlıkta toplantı yaptıklarını; ancak "grevi kaldırın, kanun hükmünde kararnameyi imzalatayım" önerisi üzerine toplantıyı terk ettiklerini açıkladı.



BES, eylemleri çerçevesinde Perşembe günü, Başbakanlık'a yürüyüş düzenleyeceğini de duyurdu.


BES Başkanı Savaş Bozat, yaptığı yazılı açıklamada, "Anlaşılan odur ki kurultaya kadar bu grevin sona ermesi ve Lefkoşa'nın temizliğini düşündükleri ilk hedefleridir" iddiasında bulunarak, yıllardır çalışanın maaşlarından kesilen ve yatırılmayan primler konusunun 8 ay önce gündeme getirildiğini anımsattı ve "Sayın Bakanın grev başladıktan sonra bir günde sorunu çözme girişimi düşündürücüdür ve haklılığımızın ispatıdır" dedi.


Savaş Bozat, açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:


"Sorduğumuz sorular açık ve nettir: 1. Belediye personeli emekliye çıktığında İhtiyat Sandığı birikimlerinin hemen alabilecek mi? 2. 15 yılını dolduran bir personel birikimlerinin ¼ oranını alabilecek mi? 3. Birikimi olan personel düşük faizli kredi imkanından yararlanabilecek mi? Aynı şekilde Sosyal Sigortalar Yasası ve Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında çalışan personel de yasanın kendisine tanıdığı tüm haklardan yararlanacak mı?


Devleti çalarak çalışanı bu hallere düşüren Belediye Başkanlarının bunu ödeyecek gücü var mı? Peki bunlara yıllardır göz yuman hükümet yetkilileri niye şimdi "Devlet babalığını" gösteremiyor ve bu borcu kabullenmiyor?"


Perşembe günkü eylemi, LTB çalışanlarıyla birlikte sendikanın örgütlü olduğu Lefke Belediyesi'nin çalışanları, Dipkarpaz Belediyesi'nin çalışanları, Yeni Erenköy Belediyesi'nin çalışanları, Büyükkonuk Belediyesi'nin çalışanları ve Esentepe Belediyesi'nin çalışanlarının gerçekleştireceğini bildiren Bozat, Başbakanlık önünde yapacakları eyleme diğer sendikalarda örgütlü olup mağduriyet yaşayan tüm belediye çalışanlarını da davet etti.