ATALAY: “BU GECE VESİLESİYLE YAŞAM TARZIMIZI, SOSYAL İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİ, HATA VE YANLIŞLARIMIZI, TÖVBE İSTİĞFAR EDEREK DÜZELTMELİYİZ.”

BERAT KANDİLİ DOLAYISIYLA LEFKOŞA - HZ. EBUBEKİR CAMİİ’NDE İCRA EDİLECEK PROGRAM 20.40’DAN İTİBAREN BRT 2'DEN CANLI YAYINLANACAK

 İnananların Allah’a yönelerek, O’na sığınabilecekleri, gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri, içtenlikle yapılan duaların karşılık bulacağı özel bir gece olan Berat Kandili yarın gece idrak ediliyor.

Berat Kandili dolayısıyla Lefkoşa - Hz. Ebubekir Camii’nde icra edilecek program 20.40’dan itibaren BRT 2'den canlı yayınlanacak.

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, üç ayların girmesiyle yoğun şekilde idrak edilmeye başlanan mübarek gün ve gecelerin, günahlardan tövbe ederek kurtulmak, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilmek gayesine erme, öze dönme ve yenilenme fırsatı sunduğunu kaydetti.

Atalay, Berat Kandili’nin eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanlara, yüklendiği görev ve sorumlulukları yerine getirip-getirmediğini kontrol imkânı sağladığını söyledi. Atalay, “Berat Kandili hayattayken mutluluğumuzun, öldükten sonra ise kurtuluşumuzun, Kur'an-ı Kerim'in ilahi mesajına uygun yaşayarak, hayatımızın çerçevesini bu rehberde öngörülen ahlaki erdemlerle belirleyerek mümkün olacağını yeniden hatırlatır” dedi.

Atalay yayınladığı Berat Kandili mesajında “Bu nedenle, başkalarının hak ve hukukuna riayet etmenin, harama el uzatmaktan sakınmanın, kul hakkı yemekten kaçınmanın, emanete sahip çıkmanın temel dini görevlerimizden olduğunu daima hatırlamalı, varsa kırdığımız kalpleri onarmalı, gönüllerimizi kin, nefret ve intikam duygularından arındırmalıyız. Kur’an’ın öğütlediği yaşam tarzından sapmanın bizi ilahi mağfiretten uzaklaştıracağını bilmeli, bu gece vesilesiyle yaşam tarzımızı, sosyal ilişkilerimizi gözden geçirmeli, hata ve yanlışlarımızı, tövbe istiğfar ederek düzeltmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Atalay, insanlığın sürüklendiği şiddet sarmalından kurtuluşuna, ilerlediği karanlık yoldan dönerek aydınlığa çıkışına bu kandillerin aydınlatıcı olmasını dileyerek, halkın, milletin ve bütün İslam âleminin Berat Kandili’ni kutladı, dünyada barış ve huzura vesile olmasını diledi.