Akaryakıt zamlandıkça maliyetler artara sermayeleri eriyor

 

Halil Ülkü: ‘ Akaryakıt arttıkça kabeden benzinciler kazanan hükümet oluyor’

 

 

Akaryakıt fiyatlarının kur ayarlamalarına bağlı olarak kısa süreliklerle zamlanmasının yanısıra akaryakıttaki vergilerin yüksek miktarlarda  olması benzincileri de isyan noktasına getirdi.

 

Benzinciler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Girne Tem Petrol Ltd. Şti. Sahibi Kimya Mühendisi Halil Ülkü, akaryakıtta sürekli olarak artan akaryakıt fiyatları nedeniyle sermayelerinin erimekte olduğunu belirterek durumun dayanılmaz boyutlara doğru gitmekte olduğuna vurgu yaptı.

 

ZAMLARA KARŞIYIZ

 

Benzinciler Birliği Başkan Yardımcısı Halil Ülkü, Kıbrıs Manşet’e yaptığı açıklamada,bizler benzinciler olarak akaryakıta sürekli olarak zam yapılmasına karşıyız. 15 senedir benzincilik yapmaktayım. Eskiden beri akaryakıta zam yapılıyor. Aralıklı olarak yapılan zamlar bizleri pek o kadar zorlamazdı. Ama son yıllarda sürekli artış gösteren akaryakıt fiyatları sonrasında artık dayanacak gücümüz kalmıyor dedi.

 

ZAMLARDA SADECE HÜKÜMET KAZANIYOR

 

Halil Ülkü açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Son 6-7 senedir Benziciler Birliği Yönetim Kurulunda görev yapmaktayım.  Son 1 senedir de başkan yardımcığı görevini üslendim. Birlik içerisinde görev yaptığım sürede alım gücümüzün sürekli düştüğünü ve benzinciler olarak hep geri gittiğimizi görmekteyim. Bakın, şu anda faliyette bulunan 142 istasyondan 20 tenesi ancak  geçinebiliyor. Geriye kalanların hepsi zarardadır. Akaryakıta yapılan zamlardan kazançlı olan sadece hükümettir. Benzinciler bu zamlardan faydalanmamaktadır. Aksine sermayeleri erimektedir.  

 

HER ZAM SONRASINDA KARIMIZ DÜŞÜYOR

 

Akaryakıta yapılan her zamda bizim karımız  % 1 fiks olarak her zamda düşüyor. Alımda alınacak olan akaryakıta zam geldiği için koymamız gereken sermaye herzaman zama paralel olarak artıyor.  Örnek verecek olursak 45.000 tankeri şu an 98.00 ödeyerek alıyoruz. Tabi buna, işcilik ve artan elektrik zamları da dahil edilirse, benzincilerin durumu daha net bir şekilde ortaya çıkar. 

 

POMPALAR ZARAR DAYANILMAZ BOYUTTA

 

Ortalama bir benzin istasyonunu kazancı 110.000 - 120.000 arasındadır. Gelir ve giderler karşılaştırıldığı zaman bilançoda bu şu ana 43.00 zarar demek oluyor diyen Halil Ülkü, bu böyle devam ederse pompa kapatmak demek olacak. Ve tabiki pompalar kapanmaya başlarsa bunun sonucu da ‘Grev ve Eylem’ demektir ifadesinde bulundu

 













 KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER