KIBRIS MANŞET Özel Haber

Yarım asra uzanan ve gelecekte ne olacağı belli olmayan Kıbrıs konusundan ötürü yaşadıklarımız Kıbrıs Türkü'nü yıpratmıştır.
Birleşmiş Milletlerin adaya gelişinden itibaren bugün elli yılı aşkın bir süre söz konusudur.

Kıbrıs konusu Kıbrıslı Türklerin gündeminin en üst sıralarındaki konular arasında yer almıştır ve de almaktadır.
Geçmişte zaman zaman bir takım hareketlenmeler olmasına rağmen Kıbrıs konusunun çözümü ile alakalı en somut gelişme yaklaşık on bir sene önce yaşadığımız Annan Planı referandumudur.
Bir insan ömrü için son derece uzun zaman dilimleri anlamına gelen bu süreler aynı zamanda Kıbrıs Türkünün adada vermiş olduğu yaşam mücadelesinde birçok belirsizliği ve olumsuzluğu yaşamasına vesile olmaktadır.
Belirsizlik kadar bir toplumu yıpratan başka bir şey olamaz.

Çözüm sonrası oluşacak muhtemel harita ile bugün insanlarımızın evim diyerek oturmuş olduğu evlerinin ne olacağı belirsizdir.
Aynı şekilde uluslararası hukukun ve toplumun bir parçası olamamamızdan ötürü kaynaklanan ekonomik sosyal ve siyasal sıkıntıların ne olacağı da belirsizdir.
Kapalı Maraş’ın geleceği, Hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi konusu, müzakerelerin ne zaman başlayacağı, eğer başlarsa ne şekilde ve nasıl biteceği de belirsizdir.

Zaman Kıbrıs konusunun aleyhine çalışıyor!

Bizler Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak Kıbrıs konusunda bugün yaşanmakta olan ve önemli oranda Güney Kıbrıs yetkililerinden kaynaklanan mevcut durumun devamı ve/veya zamana yayılması sürecine bir son verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Görülüyor ki adada mevcut koşullar Güney Kıbrıs makamlarının yakın bir gelecekte çözüm bulma yönünde motive etmek için yeterli değildir.
Bu doğrultuda bizler özellikle garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin müzakerelere doğrudan dahil olmasının çözüm sürecine ciddiyet ve ivedilik kazandıracağına inanmaktayız.
Arada geçen süre ve belirsizlik Kıbrıs Türkünü her açıdan yıpratmıştır bunun ila nihaye devamı, çözümsüzlük ve Akdeniz’de yaşanan kriz ortamı son bulmalıdır.