EROĞLU: “TÜRKİYE’NİN BİRÇOK BÜYÜK MARKALARININ KKTC’DE ÜRÜN OLARAK PAZARLANDIĞINI GÖRMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUM”

AKÇA: “MİNİMUM MALİYETLE, MİNİMUM NAVLUNLA KALİTELİ ÜRÜNLERİN İYİ DİZAYN EDİLMİŞ SERVİSLERLE HALKA SUNULMASI HALKIN REFAHINI ARTIRACAK”

TATAR: “HALKIN KENDİ ÇARŞISINDAN ALIŞVERİŞ YAPMASI İSTİKRARLI BİR EKONOMİ İÇİN ÖNEMLİ”

2 Levent Şirketler Grubu’nun Beko Lefkoşa Konsept Mağazası bugün öğleden sonra düzenlenen törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılışta yaptığı konuşmada,  KKTC’ye sahip çıkmanın önemine işaret ederek, bunun da yatırımlar yaparak olabileceğini vurguladı.

Beko Lefkoşa Konsept Mağazası Açılışını, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Levent Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Boyacı birlikte yaptılar.

Törene, Beko Markası Batı ve Doğu Avrupa ile Türki Cumhuriyetler Pazarlama Müdürü Gökçe Noyan ve Koç Holding ile Levent Şirketler Gurubu’ndan bazı çalışanları da katıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir dünya markası ile KKTC markasının işbirliği yapmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Levent Şirketler Grubu’nun KKTC’de çeşitli yatırımları bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu tür yatırımların Maliye Bakanı’nı da mutlu etmekte olduğunu çünkü faaliyetler oldukça vergi de olduğunu ifade etti.

1985 yılında Başbakan olduğunda ihracatı 3’üncü ülkelere, ithalatın da  Türkiye’den yapılması şeklinde bir politika orta koyduğunu anımsatan Eroğlu, “Bugün Türkiye’nin birçok büyük markalarının KKTC’de ürün olarak pazarlandığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

Eroğlu, KKTC’ye sahip çıkmanın önemine işaret ederek, bunun da yatırımlar yaparak olabileceğini vurguladı.

Ülkede turizm ve sanayi yatırımlarında artışa olduğunu da kaydeden Eroğlu, gelişmekte olan ülkelerde yatırımın önemli olduğunu hatırlattı.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, çeyrek asır önce değişik ülke markalarını kullanırken, bugün Türk markalarını kullanıp dünyaya satıyor duruma gelinmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Akça, “Bu gurur verici ve ileriye de güvenle bakmamızı sağlıyor” dedi.
“Minimum maliyetle, minimum navlunla kaliteli ürünlerin iyi dizayn edilmiş servislerle halka sunulmasının halkın refahını artıracağını” kaydeden Akça, TC’deki Beko ailesine ve KKTC’deki Boyacı ailesine işbirliklerinin hayırlı olmasını diledi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Beko’nun Türkiye’nin en önde gelen markalarından biri olduğunu belirterek, Koç Grubunu bütün dünyaya yayılması nedeniyle tebrik etti.

Dünyada 250 milyon insanın Beko kullanmakta olduğunu ifade eden Tatar, gelişen ve büyüyen KKTC’ye böyle güzel markaların gelmesinin  ekonominin gelişmesi açısından önemine değindi.

Ürünlerin Türkiye pazarıyla aynı fiyatlarla sunulması gerektiğine de işaret eden Ersin Tatar, halkın kendi çarşısından alışveriş yapmasının istikrarlı bir ekonomi için önemli olduğunu söyledi.

KKTC’de sıkıntılar olmasına rağmen gelişmenin de devam ettiğini kaydeden Tatar, gelişen ve büyüyen KKTC’ye bu tür markaların uygun koşullarda getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Tatar, KKTC’de maliyenin güçlü olması için vergilerin zamanında verilmesinin önemine de işaret etti.

NOYAN

Beko Markası Batı ve Doğu Avrupa İle Türki Cumhuriyetler Pazarlama Müdürü Gökçe Noyan da, Beko’nun Türkiye’nin en büyük şirketler topluluğu Koç Holding’ın önde gelen uluslararası beyaz eşya ve elektronik markası olduğunu söyledi.

Fortune Global 500 listesinde 222. Sırada yer alan Koç Holding’in listedeki tek Türk Şirketi olduğunu ifade eden Noyan, 1955 yılından beri faaliyet gösteren Koç Holding’in dünya çapında 24 bin çalışanı ve 14 üretim tesisi bulunduğunu kaydetti.

Beko markasının KKTC temsilciliğini 2001 yılından beri Levent Şirketler Grubu’nun üstlendiğini belirten Noyan, 1990 yılında “bir dünya markası” sloganı ile çıkan Beko’nun bugün gerçek bir dünya markası konumuna geldiğini ifade etti.

SERDENGEÇTİ

Beko Satış ve Servis Müdürü Tuğrul Serdengeçti, markanın ilk konsept mağazasının açılmakta olduğuna dikkat çekerek, BEKO KKTC temsilciliğinin 2001 yılından bu yana birçok sektörde faaliyet gösteren Levent Şirketler Grubu’na verildiğini anımsattı.

Ekonomik krizlere rağmen Beko’nun büyüme hedeflerinde hiçbir değişikliğe gitmediklerini ifade eden Serdengeçti, buna örnek olarak 2012 yılında her 4.2 dakikada bir Beko ürünü satıldığını söyledi.

(ŞEB/KAR) FOTOĞRAFLI