Bebek ve 5 fetüs için toplam 20 dava!

Girne'de meydana gelen 'yasa dışı kürtaj' davasında yeni bir gelişme yaşandı, Savcılık, 5 olan dava sayısını 15 dava daha ekleyerek 20'ye çıkarma kararı aldı.

34 haftalık bebeğin kürtajıyla ilgili açılan davalara ek olarak 5 fetüsün her biri için 'ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek çocuk düşürmeye teşebbüs hamileliği yasadışı olarak sonlandırma'suçunu kapsayan 3'er davayla toplam 15 ayrı dava daha ekleneceğini beyan eden Savcı, toplam dava sayısının 20'ya çıkacağını belirtti.

Mahkeme yine doldu...

Sanıklar dün Girne Kaza Mahkemesi'ne getirildi.

Geçtiğimiz gün mahkeme avlusunda aile yakınları ve basın arasındaki gerginlik sonrasında mahkeme avlusunda güvenlik önlemi alındı.

Ağır Ceza Heyeti'nin oturum yaptığı salonda dün sabah değişiklik yapılarak daha geniş bir mahkeme salonuna geçildi.

Basının, ailelerin ve avukatların yakından izlediği duruşmada bu kez de konuşanların seslerinin az duyulması sıkıntı yaşattı.

Söz konusu salon PI duruşmalarında da kullanılmış aynı sıkıntı orada da yaşanmıştı.

Avukatlar itiraz etti...

Akyener'in beyanı ardından sanık 1 olan Mehmet Ali Tunçbilek'in avukatı Serhan Çınar sözü aldı.

Çınar, yeni bir gelişme olduğunu buna itiraz edeceklerini ancak mahkemenin ara vermesini talep etti.

Mahkeme duruşmaya 10 dakikalık kısa bir ara verdi.

Aranın ardından yeiden söz alan avukat Çınar, tüm avukatlar olarak savcının talebine itiraz edeceklerini ancak kendi ofislerinde ayrı ayrı çalışarak kapsamlı bir yazı olarak sunmak istediklerini beyan etti.

Çınar, sanıkların tutuklu yargılandıklarını kendilerinin de bildiğini ama adaletin erken tecellisi ve sanıklar için geniş bir çalışma yapmaları gerektiğini belirterek 1 günlük bir ara talebinde bulundu.

Dava bugün devam edecek...

Mahkeme Başkanı Fatma Şenol ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek savunma avukatlarının savcılığın talebine itiraz etmeleri  yönündeki çalışmalarını yapıp sunmalarını kabul etti.

Şenol, avukatların gerekli itirazlarını yapabilmesi için duruşmanın bugün saat 11:30'a ertelenmesine karar verdi.

Haberin devamı Yenidüzen gazetesinde...