Rumlar KKTC için ‘’Sahte Devlet’’ diyor. Yavru vatana daha önce ‘’Dandik’’ diyen BDP ise şimdi de, ‘’Fuhuş, kumar sahtekarlık merkezi’’ suçlamasında bulundu.

BDP milletvekilleri KKTC için, Rumlardan bile daha ağır suçlamalarda bulundu. Rumlar KKTC için, ‘’Sahte Devlet’’ yakıştırması yaparken, yavru vatana daha önce ‘’Dandik Cumhuriyet’’ diyen BDP, şimdi de ‘’Fuhuş, kumar, sahtekarlık merkezi’’ suçlaması yaptı.

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye-KKTC Dostluk Grubu Başkanı Faruk Öz, KKTC’nin 29’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Öz TBMM’deki konuşmasında ‘’ KKTC toprakları, şehit ve gazilerimizin kanlarıyla yoğrulmuştur. Bu mukaddes topraklarda kimsenin, Türk kardeşlerimizin geleceğini karartmasına müsaade etmeyiz. Yeşil ada, cennet ada ve yavru vatana sahip çıkacağız’’ dedi.

Bu sözlere BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, ‘’Kıbrıs, kumarhane ve fuhuş merkezi oldu, sahtekarlık yapan bütün bankaların merkezi oldu, onu da belirtmek lazım’’ diyerek laf attı.

Daha önce de BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, KKTC’ye ‘’Dandik Cumhuriyet’’ demişti. KKTC hükümetinin Yakın Doğu Üniversitesinde PKK lehine eylem yapıp olay çıkaran 18 öğrenciyi sınır dışı etmesini eleştiren Kaplan, ‘’Kıbrıs’a yavru vatan deyip orayı dandik cumhuriyet, muz cumhuriyetine çevirdiniz’’ demişti.

Bu sözler KKTC’de de yankı bulmuş ve Başbakan İrsen Küçük, ‘’Hasip Kaplan’ın, KKTC'ye yönelik mesnetsiz, seviyesiz, devleti aşağılayıcı ve hakaret içeren açıklamaları, rahatsızlık ve üzüntü yaratmıştır. KKTC, demokrasi, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan laik bir cumhuriyettir’’ açıklaması yapmıştı.