TOPLANTI SONRASI LİDERLERE MOMENTUMUN KAYBEDİLMEMESİ YÖNÜNDE ÇAĞRIDA BULUNULDU

 Bazı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcilerinin yaptığı toplantının sonrasında, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum lider Anastasiadis’e, “kapsamlı müzakerelerdeki momentumun kaybedilmemesi” yönünde çağrıda bulunuldu.

Kuzey Kıbrıs’tan CTP-BG, DP-UG, TDP, YKP, BKP ve KSP;  Güney Kıbrıs’tan ise EPALXI, Birleşik Demokratlar, Kıbrıs Yeşiller, DİKO, DİSİ, AKEL ve  EDEK’in  başkan ya da temsilcilerinin katılımıyla Ledra Palace Otel’de yapılan toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) ev sahipliğinde gerçekleştirilen  ve aynı partinin önerisiyle “siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde nasıl daha aktif olabilir” konusunun ele alındığı toplantı sonrasında Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova basına partilerin açıklamasını okudu.

Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova tarafından okunan ortak açıklamayla, siyasi partiler, Kıbrıslı Türk ve Rum sivil toplum örgütlerine de, Kıbrıs’taki iki toplumu yakınlaştıracak girişimlerde bulunmaları çağrısı yaptı.

Dünyadaki diğer barış süreçlerinde gözlemlendiği üzere sivil toplum ve sivil girişimlerin, barışçıl bir şekilde bir arada var oluş için can alıcı olduğunu dile getiren partilerin açıklamasında, “Örneğin, eğitim, iş, spor, iletişim, ticaret ve çevre karşılıklı iş birliği örnekleri olabilir” denildi.