İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, kaçak taşımacılığın önlenmesi için Kurban Bayramı boyunca İzin Kurulu tarafından denetimler yapıldığını ve denetlenen 272 araçtan 33’ünün rapor edildiğini açıkladı.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre, özellikle, bayram tatili süresince ülkede artan turistlerle birlikte, geçimini turizm sektöründen kazanan ve kayıtlı olan, vergilerini ödeyen kamu taşımacılarının, kaçak taşımacılıktan etkilenmemesi için denetimlere hız verildi.

ÇAVUŞOĞLU: “EN SIK DENETİMLER ERCAN HAVALİMANI’NDA YAPILDI ...”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, kaçak taşımacılığın önüne geçilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak, “Kaçak taşımacılık ülkemiz turizm sektörünü de olumsuz etkilemektedir. İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı İzin Kurulu, denetimlerde Polis, Taksiciler Birliği, Vergi Dairesi ve Çalışma Dairesi’nden ekiplerle, kayıt dışı taşımacılara yönelik denetim yapıyor. Yani, devletin bütün birimlerinin amacı tektir. O da kaçak taşımacılığa karşı tek bir vücut olarak çalışmaktır” dedi.

Bayram süresince denetimlere ağırlık verildiğini de söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Ercan Havalimanı’nda, kaçak taşımacılığa karşı denetimlerde, gerekli izinlere sahip olmayan taşıma araçlarına yasal işlemler yapıldı. Özellikle bayram günlerinde ve tatil dönemlerinde, turist sayısının artış göstermesi ile birlikte kaçak taşımacıların, sorumsuz ve yasadışı davranışları nedeni ile ülkemiz yasalarına gölge düşürmelerine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

İzin Kurulu’nca yapılan denetimlerde rapor edilen sürücülerin suçları şöyle açıklandı:

“İşletme izni olmayan 10 sürücü, mesleki sürüş belgesi olmayan 11 sürücü, taksimetreyi açmayan 4 sürücü, koltuk sayısı kayıttakinden farklı olan 2 araç sürücüsü, güzergah dışı taşımacılık yapan 1 sürücü, seyrüseferi biten araç kullanan 4 sürücü, ehliyetinin süresi dolan 1 sürücü.