KAŞİF: “ERCAN’DAKİ SORUN GİDERİLDİ, SIRADA GEÇİTKALE VAR”

“KİRLİ YÜKLER İÇİN YENİ BİR LİMAN DÜŞÜNÜLÜYOR. BU KONUDA TÜRKİYE’DEKİ MUHATAPLARLA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

“KUZEY SAHİLİNDE YENİ YAT LİMANLARI İNŞA ETMEK İSTEYEN YATIRIMCILAR VAR. BİR BAŞVURU ONAYLANMA AŞAMASINDA”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Ercan Havaalanı’na inşa edilecek yeni pist için çalışmaların bu hafta başlayabileceğini kaydetti.

Yeni pistin aciliyeti olduğuna işaret eden Kaşif, Geçitkale Havaalanı’nın durumu nedeniyle trafiğe kapatılamayan Ercan’daki pistin uzun süredir bakıma alınamadığını anımsattı.

Kaşif, Ercan’ın işletmesini alan şirketle yeni pist ve yeni terminal binasının yapılacağı yer konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bunların aşıldığını ifade etti.

Pistin yapılacağı yerde bulunan ve özel bir havayolu şirketine ait olan hangarın yarattığı sıkıntının büyük oranda giderildiğini söyleyen Ahmet Kaşif, protokol aşamasına gelindiğini anlattı.

Ahmet Kaşif, “Hangara ilişkin sıkıntının da aşılmasıyla birlikte ilgili firmaya bu hafta içerisinde ‘pist inşasına başla’ diyebileceğimizi ümit ediyorum” dedi.

KAŞİF BRT’DE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, BRT-1’de konuk olduğu “Oniki Onüç” programında Ercan ve Geçitkale Havaalanları ile limanlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kaşif, kuzey sahilinde yeni yat limanları inşa etmek isteyen yatırımcılar bulunduğunu, 1 başvurunun da onaylanma aşamasında olduğunu açıkladı.

ERCAN’IN GİRİŞİNDEKİ BARİYER KALDIRILMASI İÇİN DİREKTİF

İlk olarak Ercan’daki son duruma değinen Bakan Kaşif, işletmeci firma tarafından Ercan girişine konulan bariyerin kaldırılması yönünde bir direktif verdiğini söyledi, bu konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Kaşif, “askeri birliğin taşınması” konusundaki sıkıntının da aşıldığını ve arazide tellemenin yapıldığını kaydetti.

“ERCAN’DAKİ SORUN GİDERİLDİ, SIRADA GEÇİTKALE VAR”

Özel bir şirkete kiralanan Geçitkale Havaalanı’nda da işletmeci firma ile devlet arasında bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Bakan Kaşif, konunun hukuksal boyutunu incelettiğini belirtti, “Ercan’daki sorun giderildi, sırada Geçitkale var” dedi.

KALECİK’TE DÜŞÜNÜLEN TESİS

Gazimağusa Limanı konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Kaşif, kirli yükler için yeni bir liman düşünüldüğünü ve bu konuda Türkiye’deki muhatapları ile çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ahmet Kaşif, kirli sanayi bölgesi olarak ilan edilen Kalecik’te böyle bir tesis düşünüldüğünü de kaydetti.

KUZEY SAHİLİNE YENİ YAT LİMANLARI

Bakan Kaşif, kuzey sahilinde yeni yat limanları inşa etmek isteyen yatırımcılar bulunduğunu da açıkladı.

3 başvurunun değerlendirilmekte olduğunu ifade eden Kaşif, bir başvurunun onaylanma aşamasında olduğunu söyledi.