Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şubesi çalışanlarının kurduğu, “Kıbrıs Türk Havalimanları Kurtarma ve Yangınla Mücadele Görevlileri Derneği” yöneticilerini kabul etti.

Dernek Başkanı Yunus Malek, kabulde yaptığı konuşmada, Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı İtfaiye Şubesi çalışanları olarak, sosyal dayanışmayı sağlamak ve birlik olmak için böyle bir dernek kurduklarını anlatarak, beraberindeki yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Malek, Derneği kurmaktaki amaçlarının, sorunları birlik içerisinde tek ağızdan dile getirerek çözüm aramak ve düzenleyecekleri etkinliklerden elde edecekleri gelirle de eksiklikleri gidermek olduğunu söyledi.

Birimlerini daha iyi bir noktaya getirmek için de çalışmalar başlattıklarını ifade eden Malek, farklı ülkelerdeki meslektaşlarının kurduğu örgütlerle de iletişime geçerek, karşılıklı bilgi paylaşımında bulunarak tecrübelerinden yararlanmayı planladıklarını belirtti.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, sorunları, birlik içerisinde tartışarak asgariye indirme girişimiyle kurulan örgütleri her zaman desteklediklerini belirterek, sosyal yaşamı ve dayanışmayı güçlendiren bu tür bir örgüt kurdukları için dernek üyelerini kutladı.

Kendi bakanlığına bağlı bu birimin, meslektaşlarıyla uluslararası alanda iletişime geçmesinin dünyaya açılmanın yolu olduğunu vurgulayan Kaşif, başka ülkelerdeki yapıyı ve sistemi birinci elden öğrenmenin faydalarını anlattı.

Kaşif, başlatılan bu dayanışmanın sonuna kadar güzel gitmesini ve derneğin kuruluş amaçlarına ulaşmasını temenni etti.