Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, arpaya yapılan zammı eleştirerek, üreticinin batma noktasına geldiğini söyledi ve hükümeti istifaya çağırdı.


Naimoğulları, “Arpaya Mart 2013’e kadar zam yapmayacağız diyen Başbakan, yine eylem günü açıklamış olduğu diğer konular gibi bu konuda da yalan söylemiş ve sözünde durmamıştır. Ülkede zamdan başka iş beceremeyen çözüm üreteceklerine daha fazla sıkıntı ve kaos yaratanların artık istifa edip oturdukları koltukları terk etmeleri gerekir” dedi.


Mustafa Naimoğulları dün yayımladığı yazılı açıklamada, arpaya yapılan zammı değerlendirdi. Naimoğulları, birlik olarak ülkede üretim sektörünün büyük sıkıntı içinde olduğunu dile getirmelerine ve 3 ay önce büyük bir eylem yapmalarına rağmen, hükümet ile Tarım Bakanlığı’nın üretim sektörünü batırmak için kendi bildiklerini yaptığını iddia etti.


Önceki günden itibaren arpanın fiyatını 60 kuruş yaparak zamlara bir yenisini daha eklendiğini kaydeden Naimoğulları; “Koltuklarda oturarak, zam yaparak, sıkıntılara çözüm bulmayarak, üreten insanların geleceklerini karartamazlar. Özellikle bu ülkede yıllardır koruduğumuz Toprak Ürünleri Kurumu hayvancıyı sömürerek, hayvancının ekmeğine göz koyarak, bir tüccar zihniyetiyle hareket etmekte ve kendi geleceklerini düşünmektedirler. Yeter artık üreticinin alın teriyle cebini dolduranlara, üreticinin ve Kıbrıs Türk halkının geleceğini karartanlara hayvancının gücünü bir kez daha ve daha büyük bir eylemle, bu hükümet gidene kadar göstereceğiz” dedi.