Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na yazılan yazıyı kamuoyuyla paylaştı.

Gönderilen yazıda, “Kıbrıs’ın kuzeyindeki devletin yasal olmadığını ve Türkiye’nin alt yönetimi olduğunu” savunularak,  “Bir televizyon kanalının hukuka aykırı bir şekilde Türkiye’deki bir kurum tarafından yayının durdurulmasıyla bir kez daha dünyaya ispatlanmıştır” denildi.

Yazıda, Türkiye’nin, “Dünyanın basın özgürlüğü anlamında en geri kalmış ülkelerinin ilk sıralarında yer aldığı”, ülkede “Birçok gazetecinin ifade özgürlüğü nedeniyle hapse atıldığı, birçok TV kanalının ve gazetenin sırf muhalefet yaptıkları için kapatıldığı, basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı” öne sürülerek, “Bundan 2 yıl önce Kıbrıs’taki Afrika Gazetesi’nin linç edilmesi emrinin verildiği, şimdi de Kıbrıs’ta yayın yapan Diyalog TV’nin yayınlarını Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren bir program yüzünden durdurulduğu” savunuldu.

Yazıda, dünyanın gözü önünde yaşanan bu olaylar karşısında; “Başta Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı olmak üzere Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve diğer örgütlerin en sert şekilde tepki koyma” zamanınının geldiği savunuldu ve “Gün dayanışma günüdür. Biz susmayacağız, siz de susmayınız” denildi.