Basın-Sen yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü süreçlerde basın emekçilerinin üstlendikleri görevin çok önemli olduğunu, riskli meslekler arasında ilk üçün içerisinde olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Paniğe kapılmadan tedbirli bir şekilde toplumun haber alma hakkını hep birlikte yerine getireceğiz. Hepinize kolay gelsin. Her koşulda ve şartta yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. El birliği ile bu süreci aşacağız” denildi.

Böylesi süreçlerde basın emekçilerinin görev ve sorumluluğunun çok ağır olduğu,basın emekçilerinin insanların haber alma haklarını yerine getirebilmek için ve doğru bilgileri aktarabilmek adına çalışmak durumunda kaldığı ifade edilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Öyle ki, savaşlarda dahi en tehlikeli koşullarda yine bizler bu asil ve onurlu görevi yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Dünya bir salgına karşı direnmeye çalışırken o direncin en önemli ayağı yine bizler oluyoruz. Yaptığımız haberler, verdiğimiz doğru bilgiler ve gerektiğinde taraf olarak üstlendiğimiz inisiyatifler verilen mücadelenin olumlu yönde sonuca varmasını sağlar. Kimi zaman insanlara umudu, kimi zaman da onların dertleşeceği kişileriz biz. Akıllarındaki sorulara cevap, endişelerine tercüman olanlarız. Dünyada bu mesleğe verilen önem ile duyulan saygının ne yazık ki ülkemizde olmadığını biliyoruz. Zaten hükümetin hala basınla ilgili en ufak bir girişim yapmaması da bırakınız sokağı, memleketin en tepesindeki kişilerin mesleğimize bakış açısını ortaya koymaktadır.Çoğu insana göre bu meslek kolay gibi gelir ve önemi kavranmaz. Hatta bu mesleğin her şart ve koşulda elzem olduğunu dahi bilmeden konuşmalar yapanlar ve bu doğrultuda hareket edenler var. Öyle ki, bu ülkede bizlerin asla yapmak istemediğini ne yazık ki bazı örgütler bilmeyerek de olsa tetikliyor ve özel ile kamu arasındaki ayrıcalığı daha da ileri noktaya taşıyor. 

Değerli meslektaşlarımız, her şeye rağmen biz şunu net olarak bilmeliyiz ki, böylesine olağanüstü süreçlerde biz basın emekçilerinin üstlendikleri görev çok önemlidir. En riskli meslekler arasında ilk üçün içerisindeyiz. Bu bilinçle paniğe kapılmadan tedbirli bir şekilde toplumumuzun haber alma hakkını hep birlikte yerine getireceğiz. Hepinize kolay gelsin. Her koşulda ve şartta yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. El birliği ile bu süreci aşacağız”.